Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33

Ukázka z poledního menu
                                   Hovězí chilli con carne
                                      Quesadilla de Mixta





































        To nás samozřejmě těší :-) Když se však vrátíme zpět k vaší
        nabídce,  co  všechno  si  tedy  u  vás  zákazníci  mohou  ob-
        jednat? Jsou to klasická mexická jí�dla – tacos, enchiladas, flautas,
        burritos, quesadilla, fajitas, dále nabí�zí�me burgery, steaky, ale i ryby.
        Aby si u nás přišel na své každý, na polední�m menu hosté najdou
        nejen mexickou kuchyni.

        A nají se u vás třeba i vegetariáni? Mexická kuchyně je úžasná
        v tom, že je velmi rozmanitá a zároveň variabilní�. V podstatě jakéko-
        li jí�dlo jsme schopni upravit – pokud zákazní�k nejí� maso, můžeme
        ho nahradit zeleninou nebo sýrem, pokud má někdo bezlepkovou
        dietu, nahradí�me pšeničnou tortillu kukuřičnou, jednoduše téměř
                                                                Vnitřní prostory
        jakoukoli intoleranci na surovinu nebo přání� umí�me vyřešit a spl-
        nit,  protože  všechno  děláme  čerstvě,  minutkově.  Někdy  je  spí�še   restaurace
        problém v tom, že zákazní�ka buď nenapadne se zeptat, nebo se sty-
                        �
        dí�. Obecně jsme my Češi v řadě věcí� poměrně konzervativní�.
                                                               Máte  i  jiné  příklady? Mexická jí�dlo je svou podstatou pouliční�,
                                                               takže není� nic divného na tom, když se jí� rukama. Naopak z rukou
                                                               chutná úplně jinak, protože na vidličku se prostě většinou nepodaří�
                                         Tacos de Pato         nabrat všechny chutě, které Mexiko nabí�zí�, dohromady. Proto mys-
                                                               lí�m, že bychom se toho neměli bát a tak často nehledět na to, co si
                                       tacos s trhaným         asi řeknou ostatní�. Pokud k tomu jí�dlo vybí�zí�, vezměme ho do ruky
                                      kachním masem            a vychutnejme se vší�m všudy. Stejně tak se bojí�me experimentovat.
                                                               Děláme akce s nabí�dkou steaků, mořských plodů nebo sezónní� jí�dla,
                                                               ale řada lidí� si stejně dá vždy jen tu „svou klasiku“ :-)
                                                               Kromě tematických akcí nabízíte zákazníkům něco dalšího
                                                               „navíc“? Za zmí�nku určitě stojí� náš penzion, kde máme k dispo-
                                                               zici  osm  pokojů.  Hosté  si  můžou  domluvit  sní�daně  v  restauraci
                                                               nebo  i  polopenzi,  po  domluvě  necháme  k  večeři  i  polední�  menu,
                                                               pokud nebudou mí�t chuť na jí�dlo z jí�delní�ho lí�stku. V restauraci pak
                                                               pořádáme oslavy narozenin nebo firemní� večí�rky, pro které můžeme
                                                               nachystat ochutnávkovou nabí�dku mexického jí�dla. Samozřejmostí�
                                                               je dnes už rozvoz jí�dla a sociální� sí�tě, kde mohou váhavci omrknout
                                                               každý den aktuální� fotky denní�ho menu.
                                                                                                                33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38