Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Ukázka z poledního menu
Hovězí chilli con carne
Quesadilla de Mixta
To nás samozřejmě těší :-) Když se však vrátíme zpět k vaší
nabídce, co všechno si tedy u vás zákazníci mohou ob-
jednat? Jsou to klasická mexická jí�dla – tacos, enchiladas, flautas,
burritos, quesadilla, fajitas, dále nabí�zí�me burgery, steaky, ale i ryby.
Aby si u nás přišel na své každý, na polední�m menu hosté najdou
nejen mexickou kuchyni.
A nají se u vás třeba i vegetariáni? Mexická kuchyně je úžasná
v tom, že je velmi rozmanitá a zároveň variabilní�. V podstatě jakéko-
li jí�dlo jsme schopni upravit – pokud zákazní�k nejí� maso, můžeme
ho nahradit zeleninou nebo sýrem, pokud má někdo bezlepkovou
dietu, nahradí�me pšeničnou tortillu kukuřičnou, jednoduše téměř
Vnitřní prostory
jakoukoli intoleranci na surovinu nebo přání� umí�me vyřešit a spl-
nit, protože všechno děláme čerstvě, minutkově. Někdy je spí�še restaurace
problém v tom, že zákazní�ka buď nenapadne se zeptat, nebo se sty-
�
dí�. Obecně jsme my Češi v řadě věcí� poměrně konzervativní�.
Máte i jiné příklady? Mexická jí�dlo je svou podstatou pouliční�,
takže není� nic divného na tom, když se jí� rukama. Naopak z rukou
chutná úplně jinak, protože na vidličku se prostě většinou nepodaří�
Tacos de Pato nabrat všechny chutě, které Mexiko nabí�zí�, dohromady. Proto mys-
lí�m, že bychom se toho neměli bát a tak často nehledět na to, co si
tacos s trhaným asi řeknou ostatní�. Pokud k tomu jí�dlo vybí�zí�, vezměme ho do ruky
kachním masem a vychutnejme se vší�m všudy. Stejně tak se bojí�me experimentovat.
Děláme akce s nabí�dkou steaků, mořských plodů nebo sezónní� jí�dla,
ale řada lidí� si stejně dá vždy jen tu „svou klasiku“ :-)
Kromě tematických akcí nabízíte zákazníkům něco dalšího
„navíc“? Za zmí�nku určitě stojí� náš penzion, kde máme k dispo-
zici osm pokojů. Hosté si můžou domluvit sní�daně v restauraci
nebo i polopenzi, po domluvě necháme k večeři i polední� menu,
pokud nebudou mí�t chuť na jí�dlo z jí�delní�ho lí�stku. V restauraci pak
pořádáme oslavy narozenin nebo firemní� večí�rky, pro které můžeme
nachystat ochutnávkovou nabí�dku mexického jí�dla. Samozřejmostí�
je dnes už rozvoz jí�dla a sociální� sí�tě, kde mohou váhavci omrknout
každý den aktuální� fotky denní�ho menu.
33