Page 49 - Magazín JIP Potraviny
P. 49

Šneci
                               s bylinkovým
                               máslem












           Šneci s bylinkovým máslem

           Suroviny:
           20 ks zahradní šneci (v nálevu), 20 ks ulity (šnečí), 250 ml vepřového vývaru, 100 ml bílého vína,
           2 šalotky, 3 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu
           Bylinkové máslo: 50 g másla, šalotka (malá), stroužek česnek, petrželka, citron, estragon, sůl
           a mletý pepř

           Postup:
           Nejdříve si připravte bylinkové máslo. Lehce změklé máslo smíchejte se všemi ostatními ingredi-
           encemi. Šnečí maso lze koupit už upravené v nálevu. Slijte ho, opláchněte, vložte do kastrolu spolu
           s vývarem, dvěma šalotkami, třemi stroužky česneku, tymiánem a zalijte bílým vínem. Nechte po-
           vařit cca 20 minut. Rozehřejte troubu. Opláchněte prázdné ulity, a každou zakápněte máslem. Poté
           do každé přidejte šnečí maso a opět "zašpuntujte" máslem. Dejte na plech a vložte na 10 minut do
           trouby. Šneci se podávají nejlépe s bílou bagetou.


                                                                                                                49
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54