Page 49 - Magazín JIP Potraviny
P. 49
Šneci
s bylinkovým
máslem
Šneci s bylinkovým máslem
Suroviny:
20 ks zahradní šneci (v nálevu), 20 ks ulity (šnečí), 250 ml vepřového vývaru, 100 ml bílého vína,
2 šalotky, 3 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu
Bylinkové máslo: 50 g másla, šalotka (malá), stroužek česnek, petrželka, citron, estragon, sůl
a mletý pepř
Postup:
Nejdříve si připravte bylinkové máslo. Lehce změklé máslo smíchejte se všemi ostatními ingredi-
encemi. Šnečí maso lze koupit už upravené v nálevu. Slijte ho, opláchněte, vložte do kastrolu spolu
s vývarem, dvěma šalotkami, třemi stroužky česneku, tymiánem a zalijte bílým vínem. Nechte po-
vařit cca 20 minut. Rozehřejte troubu. Opláchněte prázdné ulity, a každou zakápněte máslem. Poté
do každé přidejte šnečí maso a opět "zašpuntujte" máslem. Dejte na plech a vložte na 10 minut do
trouby. Šneci se podávají nejlépe s bílou bagetou.
49