Page 47 - Magazín JIP Potraviny
P. 47

Citronové želé

                                                             Suroviny:
                                                             13 citrónů, 10 plátků želatiny, 200 g cukru, máta

                                                             Postup:
                                                             Nejprve řádně omyjeme citróny pod horkou vodou a osušíme je.
                                                             Ze čtyř plodů oloupeme kůru. Želatinu namočíme na 5 minut
                                                             do studené vody. Z 12 citrónů vylisujeme šťávu. Šťávu s cukrem
                                                             ohříváme za stálého míchání tak dlouho, dokud se cukr úplně
                                                             nerozpustí. Želatinu vymačkáme a rozmícháme v teplé citrónové
                                                             šťávě. Zbylé citróny nakrájíme na kolečka, která rozčtvrtíme. Mi-
                                                             sky naplníme do půlky připraveným želé, nahoru položíme plátky
                                                             citrónu a zalejeme zbylým želé. Chladíme minimálně 4 hodiny.
                                                             Želatinu servírujeme vyklopenou z misky.



































                                                                              Citronové
                                                                              želé

































                                                                                                                47
   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52