Page 47 - Magazín JIP Potraviny
P. 47
Citronové želé
Suroviny:
13 citrónů, 10 plátků želatiny, 200 g cukru, máta
Postup:
Nejprve řádně omyjeme citróny pod horkou vodou a osušíme je.
Ze čtyř plodů oloupeme kůru. Želatinu namočíme na 5 minut
do studené vody. Z 12 citrónů vylisujeme šťávu. Šťávu s cukrem
ohříváme za stálého míchání tak dlouho, dokud se cukr úplně
nerozpustí. Želatinu vymačkáme a rozmícháme v teplé citrónové
šťávě. Zbylé citróny nakrájíme na kolečka, která rozčtvrtíme. Mi-
sky naplníme do půlky připraveným želé, nahoru položíme plátky
citrónu a zalejeme zbylým želé. Chladíme minimálně 4 hodiny.
Želatinu servírujeme vyklopenou z misky.
Citronové
želé
47