Page 43 - Magazín JIP Potraviny
P. 43
Domácí milovaná
pizza
Domácí milovaná pizza
Suroviny:
150 g polohrubé mouky, 60 ml vlažné vody,
4 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka sušeného droždí,
100 g mozzarelly, 3 lžíce rajčatového protlaku, 6 cherry rajčat,
čerstvá bazalka
Postup:
Z mouky, vody, oleje, droždí a špetky soli vypracujeme hladké těs-
to, které necháme při pokojové teplotě alespoň 10 minut odležet.
Mezitím nakrájíme rajčata a mozzarellu a předehřejeme troubu na
180 °C. Z odleženého těsta vyválíme těsto do tvaru srdce.
Těsto potřeme rajčatovým protlakem, na něj poklademe mozzarellu
a rajčata. Okraje pizzy potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě
20 minut. Hotovou pizzu ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Tagliatelle s krevetami a rajčaty
Suroviny:
cca 250 g širokých nudlí, 2 lžíce olivového oleje,
3 stroužky česneku, 125 g oloupaných, očištěných krevet,
hrst cherry rajčátek, máslo, hrst petrželky, sůl a pepř, citron
Tagliatelle Postup:
s krevetami a rajčaty Dáme uvařit nudle podle návodu. Slijeme a necháme stranou. Na
pánvičce rozehřejeme olej, na něj vhodíme provonět česnek na plát-
ky, po chvilce vložíme krevety a opékáme cca 2 minutky. Přidáme
rajčata na půlky. Až rajčata změknou (loupe se z nich vrchní slup-
ka), přidáme petrželku - nemusíte šetřit, pepř, sůl a pár kapek cit-
ronu, jak kdo má rád. Směs sundáme ze sporáku, vhodíme pár
malých kostiček másla a kroužením jej necháme rozpustit - zahustí
a zjemní omáčku. Do směsi z krevet přidáme těstoviny, zamícháme
a podáváme posypané petrželkou.
43