Page 43 - Magazín JIP Potraviny
P. 43

Domácí milovaná
                            pizza



















                                                                  Domácí milovaná pizza

                                                                  Suroviny:
                                                                  150 g polohrubé mouky, 60 ml vlažné vody,
                                                                  4 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka sušeného droždí,
                                                                  100 g mozzarelly, 3 lžíce rajčatového protlaku, 6 cherry rajčat,
                                                                  čerstvá bazalka

                                                                  Postup:
                                                                  Z mouky, vody, oleje, droždí a špetky soli vypracujeme hladké těs-
                                                                  to, které necháme při pokojové teplotě alespoň 10 minut odležet.
                                                                  Mezitím nakrájíme rajčata a mozzarellu a předehřejeme troubu na
                                                                  180 °C. Z odleženého těsta vyválíme těsto do tvaru srdce.
                                                                  Těsto potřeme rajčatovým protlakem, na něj poklademe mozzarellu
                                                                  a rajčata. Okraje pizzy potřeme olivovým olejem. Pečeme v troubě
                                                                  20 minut. Hotovou pizzu ozdobíme lístky čerstvé bazalky.




                                                                  Tagliatelle s krevetami a rajčaty
                                                                  Suroviny:
                                                                  cca 250 g širokých nudlí, 2 lžíce olivového oleje,
                                                                  3 stroužky česneku, 125 g oloupaných, očištěných krevet,
                                                                  hrst cherry rajčátek, máslo, hrst petrželky, sůl a pepř, citron

                Tagliatelle                                       Postup:
                s krevetami a rajčaty                             Dáme uvařit nudle podle návodu. Slijeme a necháme stranou. Na
                                                                  pánvičce rozehřejeme olej, na něj vhodíme provonět česnek na plát-
                                                                  ky, po chvilce vložíme krevety a opékáme cca 2 minutky. Přidáme
                                                                  rajčata na půlky. Až rajčata změknou (loupe se z nich vrchní slup-
                                                                  ka), přidáme petrželku - nemusíte šetřit, pepř, sůl a pár kapek cit-
                                                                  ronu, jak kdo má rád. Směs sundáme ze sporáku, vhodíme pár
                                                                  malých kostiček másla a kroužením jej necháme rozpustit - zahustí
                                                                  a zjemní omáčku. Do směsi z krevet přidáme těstoviny, zamícháme
                                                                  a podáváme posypané petrželkou.
                                                                                                                43
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48