Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37

Rizoto s mořskými plody
                                 Suroviny:
                                 1 ks malé cibule, 50 ml olivového oleje, 240 g rýže, 200 ml bílého vína, 350 ml silného kuřecího
                                 vývaru, 1 snítka tymiánu - nebo špetka sušeného, 50 g másla na zjemnění, sůl a bílý pepř, 40 g hoblin
                                 parmezánu, 10 stroužků česneku, 40 ml olivového oleje, 200 g mušlí, 100 ml bílého vína, 100 g sépií,
                                 100 g vyloupaných krevet, 400 g drcených loupaných rajčat
                                 Postup:
                                 Jemně nakrájenou cibuli orestujte na oleji, přidejte rýži, opražte, zastříkněte vínem, přiveďte k varu a pak
                                 postupně, po malých dávkách, přidávejte víno (200 ml) a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání
                                 vařte na mírném ohni, dokud není na skus, asi 15 minut. Jakmile je rizoto hotové, ochuťte jej solí, pepřem
                                 a tymiánem, zjemněte máslem. Česnek nakrájený na plátky orestujte na olivovém oleji dozlatova, přidej-
                                 te mušle, promíchejte a zalijte vínem. Jakmile se mušle otevřou, přidejte sépie a krevety. Promíchejte
                                 a přidejte drcená rajčata, sůl, pepř a můžete podávat.










                                                                         Rizoto
                                                                         s mořskými plody

























































                                                                                                                37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42