Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18
Karamelovo-jablečný
cheesecake
Karamelovo-jablečný cheesecake
Suroviny:
Ovesný základ: 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek nadrcených sušenek, 3/4 hrnku ovesných vloček, 110 g másla, rozpuštěného
Cheesecake: 480 g krémového sýra, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 1/4 hrnku třtinového cukru, 1/4 hrnku krupicového cukru, 1/2 lžičky
sušeného zázvoru, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1/2 lžičky mleté skořice
Jablka: 1/4 hrnku hladké mouky, 1/4 hrnku ovesných vloček, 1/4 hrnku třtinového cukru, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce kokosového oleje,
2 střední jablka, oloupaná a nakrájená na plátky, domácí karamel
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 22×33 cm vymažte lehce olejem. V míse promíchejte nadrcené sušenky, vločky, rozpuštěné
máslo a třtinový cukr. Vzniklou směs natlačte na dno připravené formy. Pečte 5 minut a poté vyndejte a nechte vychladnout. V druhé misce
rozšlehejte krémový sýr, třtinový cukr, krupicový cukr, skořici, zázvor, škrob a vanilku dohladka. Krém nalijte na korpus. Plátky jablek navrst-
věte na krém a vše posypte směsí kokosového oleje, skořice, hladké mouky, ovesných vloček a třtinového cukru. Pečte na 180 °C přibližně
40 až 50 minut. Poté vyndejte a nechte 15 minut chladnout. Hotový zákusek vložte přes noc do lednice, poté polijte rozehřátým domácím
karamelem, posypejte ořechy a podávejte.
18