Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
Pečené hrušky s gorgonzolou
Suroviny:
1 balíček listového těsta, 4 hrušky, 100 g gorgonzoly, 100 g vlašských ořechů, 1 vejce
Postup:
Rozválejte listové těsto na 2–3 mm tenký plát a nakrájejte na osm stejně velkých obdél-
níků. Hrušky opláchněte a rozkrojte na půlky, zbavte je jádřinců. Hrušky lehce seřízněte
i z druhé strany a položte na obdélníky z listového těsta, tak aby část okraje zůstala volná.
Hrušky posypte kousky gorgonzoly a nasekanými vlašskými ořechy, okraj těsta potřete
rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 ºC zhruba 15 minut.
Pečené
hrušky
NÁŠ TIP!
24 MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020