Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Pečené hrušky s gorgonzolou

               Suroviny:
               1 balíček listového těsta, 4 hrušky, 100 g gorgonzoly, 100 g vlašských ořechů, 1 vejce

               Postup:
               Rozválejte listové těsto na 2–3 mm tenký plát a nakrájejte na osm stejně velkých obdél-
               níků. Hrušky opláchněte a rozkrojte na půlky, zbavte je jádřinců. Hrušky lehce seřízněte
               i z druhé strany a položte na obdélníky z listového těsta, tak aby část okraje zůstala volná.
               Hrušky posypte kousky gorgonzoly a nasekanými vlašskými ořechy, okraj těsta potřete
               rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 ºC zhruba 15 minut.












































                                                                               Pečené
                                                                               hrušky















                                                                                 NÁŠ TIP!










       24     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29