Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

Hrušky











                                                                         Na  světě  se  objevují  na  tři  tisícovky
                                                                         různých  odrůd  hrušek  –  plodů  hrušní,
                                                                         které naši předkové pěstovali už před
                                                                         čtyřmi tisíci lety, a patří tak mezi jedny
                                                                         z nejstarších ovocných stromů vyšlech-
                                                                         těných člověkem. Není se čemu divit,
                                                                         protože prospěšný vliv hrušek na lidské
                                                                         zdraví je nesporný. Nejen, že toto ovoce
                                                                         skvěle chutná, ale má také antimikro-
                                                                         biální účinky, pomáhá čelit infekčním
                                                                         onemocněním,  je  vhodné  jako  první
                                                                         pomoc  při  únavě  a  zmírňuje  bolest
                                                                         namožených  svalů.  Hrušky  zároveň
                                                                         zlepšují  trávení  a  pozitivně  působí  na
                                                                         činnost jater a ledvin.


                                                                         A malý tip na závěr – až budete shánět
                                                                         hrušky  pro  naše  recepty,  přičichněte
                                                                         k  nim.  Čím  voňavější  a  aromatičtější
                                                                         hruška  je,  tím  více  vitamínů  a  jiných
                                                                         užitečných látek obsahuje.



       22     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27