Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22
Hrušky
Na světě se objevují na tři tisícovky
různých odrůd hrušek – plodů hrušní,
které naši předkové pěstovali už před
čtyřmi tisíci lety, a patří tak mezi jedny
z nejstarších ovocných stromů vyšlech-
těných člověkem. Není se čemu divit,
protože prospěšný vliv hrušek na lidské
zdraví je nesporný. Nejen, že toto ovoce
skvěle chutná, ale má také antimikro-
biální účinky, pomáhá čelit infekčním
onemocněním, je vhodné jako první
pomoc při únavě a zmírňuje bolest
namožených svalů. Hrušky zároveň
zlepšují trávení a pozitivně působí na
činnost jater a ledvin.
A malý tip na závěr – až budete shánět
hrušky pro naše recepty, přičichněte
k nim. Čím voňavější a aromatičtější
hruška je, tím více vitamínů a jiných
užitečných látek obsahuje.
22 MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020