Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26

Ovesná kaše s hruškami

                                                               Suroviny:
                                                               ½ hrnku ovesných vloček, 1 hrnek mléka, 1 hruška,
                                                               1 lžíce třtinového cukru, 20 g másla, 1 lžíce medu, ořechy dle chuti
                                                               Postup:
                                                               Do hrnce dejte vločky s mlékem a pomalu přiveďte k varu. Na pánvi
                                                               rozpusťte máslo a přidejte oloupanou a nakrájenou hrušku, zasypte
                                                               třtinovým cukrem a nechte lehce zkaramelizovat. Ovesnou kaši do-
                                                               chuťte medem, dejte do misky a přidejte zkaramelizované hrušky. Kaši
                                                               přelijte troškou rozpuštěného másla a ozdobte nasekanými oříšky.



                                                               Hruškový quiche

                                                               Suroviny:
                                                               250 g hladké mouky, 100 g másla, 1 vejce, ½ lžičky soli
                                                               Náplň: 3 hrušky, 100 g mascarpone, 100 ml smetany ke šlehání,
                                                               1 vejce, 150 g nivy (nebo jiného plísňového sýru), špetka pepře,
                                                               špetka soli

                                                               Postup:
                                                               Smíchejte mouku, máslo, sůl a vejce a vypracujte těsto. To zabalte do
                                                               potravinové fólie a nechte půl hodiny v lednici odpočinout. Těsto
                    Ovesná kaše                                poté vyválejte a vyložte jím koláčovou formu tak, aby mělo okraje. Na
                                                               pár místech těsto propíchejte vidličkou a vložte do předehřáté trouby
                    s hruškami                                 na 180 ºC na 10 minut. Zatím nakrájejte hrušky na plátky. V misce
                                                               smíchejte rozšlehané vejce s polovinou nastrouhaného sýru, osolte
                                                               a opepřete. Korpus vyjměte z trouby, potřete ho mascarpone a vyložte
                                                               polovinou nakrájených hrušek. Na hrušky nalijte směs vajíčka, sme-
                                                               tany a sýru, poté znovu navrstvěte nakrájené hrušky a navrch zbytek
                                                               nastrouhaného sýru. Koláč pečte zhruba dalších 20 minut.




































                                                                                        Hruškový
                                                                                        quiche









       26     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31