Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25

Sladká
                                                                                          pizza























                                                                  Sladká hruškovopistáciová
                                                                  pizza


                                                                  Suroviny:
                                                                  500 g hladké mouky, 20 g droždí, 250 ml vody, 1 lžička cukru,
                                                                  2 lžíce oleje, špetka soli
                                                                  Náplň: 2 hrušky, 100 g cukru, 150 g pistácií (loupané, nesolené),
                                                                  skořice

                                                                  Postup:
                                                                  V míse rozdrobte droždí, přidejte část vlažné vodu a trochu mouky
                                                                  a nechte vyběhnout. Pak přidejte mouku, olej, špetku soli, zbytek
                                                                  vody a vypracujte hladké těsto. To nechte v míse alespoň hodinu
                                                                  kynout při pokojové teplotě. Mezitím nakrájejte hrušky na menší
                                                                  kostičky a v hrnci poduste s cukrem, vodou a trochou skořice, na-
                                                                  konec přidejte nasekané pistácie. Z těsta vytvarujte placku a dejte na
                                                                  plech. Na pizzu rozložte nakrájené hrušky s pistáciemi a pečte při
                                                                  180 ºC zhruba 20 minut. Pizzu podávejte se zmrzlinou.



                                                                  Hruškové rybičky

                                                                  Suroviny:
                                                                  1 balíček listového těsta, 3 menší hrušky, 2 lžíce třtinového cukru,
                                                                  máslo

                                                                  Postup:
                            Hruškové                              Listové těsto rozválejte a vykrojte z něj šest dílů ve tvaru rybiček.
                            rybičky                               Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců, rozkrojte na půl a vrchní stranu
                                                                  nařízněte. Ovoce dejte na připravené rybičky z těsta, potřete
                                                                  rozpuštěným máslem a posypte cukrem. Pečte asi 25 minut při
                                                                  190 ºC.


                                                                                                                25
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30