Page 25 - Magazín JIP Potraviny
P. 25
Sladká
pizza
Sladká hruškovopistáciová
pizza
Suroviny:
500 g hladké mouky, 20 g droždí, 250 ml vody, 1 lžička cukru,
2 lžíce oleje, špetka soli
Náplň: 2 hrušky, 100 g cukru, 150 g pistácií (loupané, nesolené),
skořice
Postup:
V míse rozdrobte droždí, přidejte část vlažné vodu a trochu mouky
a nechte vyběhnout. Pak přidejte mouku, olej, špetku soli, zbytek
vody a vypracujte hladké těsto. To nechte v míse alespoň hodinu
kynout při pokojové teplotě. Mezitím nakrájejte hrušky na menší
kostičky a v hrnci poduste s cukrem, vodou a trochou skořice, na-
konec přidejte nasekané pistácie. Z těsta vytvarujte placku a dejte na
plech. Na pizzu rozložte nakrájené hrušky s pistáciemi a pečte při
180 ºC zhruba 20 minut. Pizzu podávejte se zmrzlinou.
Hruškové rybičky
Suroviny:
1 balíček listového těsta, 3 menší hrušky, 2 lžíce třtinového cukru,
máslo
Postup:
Hruškové Listové těsto rozválejte a vykrojte z něj šest dílů ve tvaru rybiček.
rybičky Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců, rozkrojte na půl a vrchní stranu
nařízněte. Ovoce dejte na připravené rybičky z těsta, potřete
rozpuštěným máslem a posypte cukrem. Pečte asi 25 minut při
190 ºC.
25
MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020