Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
Pizza
s hruškami
Pizza s hruškami, tvarohem
a medem
NÁŠ TIP! Suroviny:
500 g hladké mouky, 20 g droždí, 250 ml vody, 1 lžička cukru,
2 lžíce oleje
Náplň: 2 hrušky, 1 tvaroh, 2 lžíce moučkového cukru,
50 g vlašských ořechů, 2 lžíce medu
Postup:
Připravte kynuté těsto na pizzu podle postupu na str. 25. Z těsta vytvaruj-
te placku, položte na plech a dejte na 5 minut do trouby předehřáté na
180 ºC. Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, pizzu vyjměte z trou-
by a tvaroh na ni rozetřete. Na vrstvu s tvarohem vyskládejte polovinu
na tenké plátky nakrájených hrušek a zalijte je lžící medu. Poté navrst-
věte zbylé hrušky a znovu je pokapejte medem. Navrch nasypte naseka-
Hruškový né vlašské ořechy a pizzu pečte zhruba 20 minut při 180 ºC.
salát
Rychlý hruškový salát s rukolou
Suroviny:
100 g rukoly, 2 hrušky, 150 g sýru s modrou plísní,
50 g vlašských ořechů
Dresink: 50 ml olivového oleje, 20 ml vinného octu,
20 ml javorového sirupu, ½ lžičky hořčice, sůl
Postup:
Hrušky nakrájejte na kostičky a smíchejte s propláchnutou rukolou,
přidejte rozdrobený sýr a nasekané ořechy. V hrnku promíchejte olej,
vinný ocet, sirup, hořčici a sůl a tímto dresinkem salát přelijte.
27
MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020