Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27

Pizza
                                                                                          s hruškami










                                                                Pizza s hruškami, tvarohem
                                                                a medem
                            NÁŠ TIP!                            Suroviny:
                                                                500 g hladké mouky, 20 g droždí, 250 ml vody, 1 lžička cukru,
                                                                2 lžíce oleje
                                                                Náplň: 2 hrušky, 1 tvaroh, 2 lžíce moučkového cukru,
                                                                50 g vlašských ořechů, 2 lžíce medu

                                                                Postup:
                                                                Připravte kynuté těsto na pizzu podle postupu na str. 25. Z těsta vytvaruj-
                                                                te placku, položte na plech a dejte na 5 minut do trouby předehřáté na
                                                                180 ºC. Tvaroh smíchejte s moučkovým cukrem, pizzu vyjměte z trou-
                                                                by a tvaroh na ni rozetřete. Na vrstvu s tvarohem vyskládejte polovinu
                                                                na tenké plátky nakrájených hrušek a zalijte je lžící medu. Poté navrst-
                                                                věte zbylé hrušky a znovu je pokapejte medem. Navrch nasypte naseka-
                                              Hruškový          né vlašské ořechy a pizzu pečte zhruba 20 minut při 180 ºC.
                                              salát


                                                                Rychlý hruškový salát s rukolou

                                                                Suroviny:
                                                                100 g rukoly, 2 hrušky, 150 g sýru s modrou plísní,
                                                                50 g vlašských ořechů
                                                                Dresink: 50 ml olivového oleje, 20 ml vinného octu,
                                                                20 ml javorového sirupu, ½ lžičky hořčice, sůl

                                                                Postup:
                                                                Hrušky nakrájejte na kostičky a smíchejte s propláchnutou rukolou,
                                                                přidejte rozdrobený sýr a nasekané ořechy. V hrnku promíchejte olej,
                                                                vinný ocet, sirup, hořčici a sůl a tímto dresinkem salát přelijte.




                                                                                                                27
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32