Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32

Příběhy našich dodavatelů

































                                                                                    Salám Napoli      Bresaola
       Značka Ibis byla založena v roce 1962 otevřením malé výrobny Pancetty a Mortadelly ve
       městě Busseto – srdci farmářské oblasti provincie Parma.
       V devadesátých letech Ibis vytvořil novou mortadellu „označenou“ uprostřed srdcem viditelným
       na každém plátku: prestižní produkt „Mortadella Cuor di Paese“ je dnes velmi známým, vyhle-
       dávaným a oceňovaným produktem světa delikates.
       V současnosti Ibis nabízí kompletní široké portfolio pokrývající celé panorama kvalitních ital-
       ských zrajících masných výrobků vyrobených a certifikovaných dle zásad Protected Designation
       of Origin (PDO chráněným označením původu), nebo Protected Geographical Indication (PGI
       - chráněný geografický původ).



       JIHOTYROLSKÝ SPECK
                                                                                   Spek (Tyrolský)  Salám Milano
       Výrobní proces: vepřová kýta je vykostěna
       a jsou vybrány vhodné části, které jsou
       umístěny do nálevu obsahujícího mimo
       jiné sůl, pepř, bylinky a koření, hlavně
       bobkový list, rozmarýn a jalovec, které
       dávají typickou speciální chuť výslednému
       produktu. Maso je následně uzeno studeným
       kouřem po dobu cca 24 hodin. Po 6 měsících zrání
       v konstantní teplotě v 10–15 °C je produkt                             80 g
                       připraven k prodeji. Balení 6 kg.




                                          PROSCIUTTO CRUDO DI BOSCO bez kosti
                                                                                   Prosciutto crudo  Mortadella
                             Pečlivě vybrané vepřové kýty z evropských prasat.
                               Tento výrobek není vyroben v systému D.O.P., čili
                                 může být použita surovina pocházející z území mimo Itálii.
                                  Výrobní proces: maso je tzv. masírováno solí a kořením
                                   a následně se nechá odpočinout, poté se suší po kratší
                                   dobu  (cca 7  měsíců)  ve srovnání  s  Parmskou  šunkou.
                                     Prosciutto di Bosco je menší než šunka Parmská.
                                        Důvodem je to, že je použita surovina z jiných
                                         než italských prasat. Tato jsou porážena mladší,
                                         a tedy i menší. Šunka je vykostěna vertikálním
                                           řezem podél stehenní kosti, která je vyjmuta.
                                           Následně je šunka lisována zpět k sobě.
                                           Nakonec je  vakuově balena. Balení 6 kg.

                                                                                  * Zakoupíte na vybraných prodejnách JIP Cash&Carry
       32     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37