Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32
Příběhy našich dodavatelů
Salám Napoli Bresaola
Značka Ibis byla založena v roce 1962 otevřením malé výrobny Pancetty a Mortadelly ve
městě Busseto – srdci farmářské oblasti provincie Parma.
V devadesátých letech Ibis vytvořil novou mortadellu „označenou“ uprostřed srdcem viditelným
na každém plátku: prestižní produkt „Mortadella Cuor di Paese“ je dnes velmi známým, vyhle-
dávaným a oceňovaným produktem světa delikates.
V současnosti Ibis nabízí kompletní široké portfolio pokrývající celé panorama kvalitních ital-
ských zrajících masných výrobků vyrobených a certifikovaných dle zásad Protected Designation
of Origin (PDO chráněným označením původu), nebo Protected Geographical Indication (PGI
- chráněný geografický původ).
JIHOTYROLSKÝ SPECK
Spek (Tyrolský) Salám Milano
Výrobní proces: vepřová kýta je vykostěna
a jsou vybrány vhodné části, které jsou
umístěny do nálevu obsahujícího mimo
jiné sůl, pepř, bylinky a koření, hlavně
bobkový list, rozmarýn a jalovec, které
dávají typickou speciální chuť výslednému
produktu. Maso je následně uzeno studeným
kouřem po dobu cca 24 hodin. Po 6 měsících zrání
v konstantní teplotě v 10–15 °C je produkt 80 g
připraven k prodeji. Balení 6 kg.
PROSCIUTTO CRUDO DI BOSCO bez kosti
Prosciutto crudo Mortadella
Pečlivě vybrané vepřové kýty z evropských prasat.
Tento výrobek není vyroben v systému D.O.P., čili
může být použita surovina pocházející z území mimo Itálii.
Výrobní proces: maso je tzv. masírováno solí a kořením
a následně se nechá odpočinout, poté se suší po kratší
dobu (cca 7 měsíců) ve srovnání s Parmskou šunkou.
Prosciutto di Bosco je menší než šunka Parmská.
Důvodem je to, že je použita surovina z jiných
než italských prasat. Tato jsou porážena mladší,
a tedy i menší. Šunka je vykostěna vertikálním
řezem podél stehenní kosti, která je vyjmuta.
Následně je šunka lisována zpět k sobě.
Nakonec je vakuově balena. Balení 6 kg.
* Zakoupíte na vybraných prodejnách JIP Cash&Carry
32 MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020