Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35

Linecké
                                                                                  cukroví
















                                                                 Linecké cukroví


                                                                 Suroviny:
                                                                 420 g hladké mouky, 140 g moučkového cukru, 2 vanilkové cukry,
                                                                 280 g másla, 4 žloutky, 1 lžička citronové kůry,
                                                                 rybízová marmeláda
                                                                 Postup:
                                                                 Smíchejte prosátou mouku, moučkový i vanilkový cukr, přidejte
                                                                 změklé máslo, žloutky a nastrouhanou citronovou kůru a vypracujte
                                                                 hladké těsto. To zabalte do potravinářské fólie a alespoň na hodinu
                                                                 odložte do ledničky. Poté vyjměte těsto z lednice, rozválejte na plát
                                                                 silný zhruba 3 mm a vykrajovátkem vykrajujte požadované tvary
                                                                 (kolečka, kytičky...). Cukroví pečte asi 8 minut na 180 °C, nechte ho
                                                                 vychladnout a hotové slepte marmeládou.



                                                                 Vosí hnízda


                                                                 Suroviny:
        Vosí                                                     200 g rozdrcených piškotů, 160 g másla, 2 lžíce kakaa, lžíce rumu,
                                                                 1 balení celých kulatých piškotů
        hnízda                                                   Náplň: 50 g moučkového cukru, 100 g změklého másla,
                                                                 2 lžíce rumu

                                                                 Postup:
                                                                 Rozdrcené piškoty, máslo, kakao a rum smíchejte v míse, vypracuj-
                                                                 te vláčné těsto a dejte do lednice odpočinout. Suroviny na náplň
                                                                 smíchejte tak, aby vznikla hladká hmota. Malé kousky těsta vtlačujte
                                                                 do moučkovým cukrem vysypaných formiček na vosí hnízda. Kon-
                                                                 cem vařečky udělejte do těsta důlek, který vyplňte připravenou ná-
                                                                 plní. Spodek hnízda přiklopte piškotem, vyklopte z formičky a dejte
                                                                 ztuhnout do ledničky.
                                                                                                                35
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40