Page 40 - Magazín JIP Potraviny
P. 40
Štědrovečerní
VEČEŘE
Tradiční
bramborový salát
Bramborový
salát Suroviny:
1 kg brambor
3 větší mrkve
150 sterilovaného hrášku
2 cibule
10 nakládaných okurek
6 vařených vajec
200 ml majonézy
hořčice
pepř
sůl
ocet
špetka cukru
Postup:
Brambory uvařte ve slupce,
nechte vychladnout
a nakrájejte na kostičky.
Oloupanou mrkev uvařte doměkka
a taktéž nakrájejte.
Cibule nadrobno nasekejte a krátce
je spařte vroucí vodou.
Nadrobno nakrájejte také okurky,
vajíčka uvařená natvrdo protlačte
kráječem na vejce.
Všechny ingredience smíchejte v míse,
přidejte hrášek, majonézu a dochuťte
hořčicí, octem, solí, pepřem
a špetkou cukru.
40 MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020