Page 40 - Magazín JIP Potraviny
P. 40

Štědrovečerní



       VEČEŘE





































                                                                                    Tradiční
                                                                                    bramborový salát
                                            Bramborový
                                            salát                                   Suroviny:
                                                                                    1 kg brambor
                                                                                    3 větší mrkve
                                                                                    150 sterilovaného hrášku
                                                                                    2 cibule
                                                                                    10 nakládaných okurek
                                                                                    6 vařených vajec
                                                                                    200 ml majonézy
                                                                                    hořčice
                                                                                    pepř
                                                                                    sůl
                                                                                    ocet
                                                                                    špetka cukru
                                                                                    Postup:
                                                                                    Brambory uvařte ve slupce,
                                                                                    nechte vychladnout
                                                                                    a nakrájejte na kostičky.
                                                                                    Oloupanou mrkev uvařte doměkka
                                                                                    a taktéž nakrájejte.
                                                                                    Cibule nadrobno nasekejte a krátce
                                                                                    je spařte vroucí vodou.
                                                                                    Nadrobno nakrájejte také okurky,
                                                                                    vajíčka uvařená natvrdo protlačte
                                                                                    kráječem na vejce.
                                                                                    Všechny ingredience smíchejte v míse,
                                                                                    přidejte hrášek, majonézu a dochuťte
                                                                                    hořčicí, octem, solí, pepřem
                                                                                    a špetkou cukru.




       40     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45