Page 43 - Magazín JIP Potraviny
P. 43

Citrusový
                                                                         cheesecake





















                                                                Nepečený citrusový cheesecake


                                                                Suroviny:
                                                                150 g máslových sušenek, 80 g másla, lžička citronové kůry,
                                                                400 g krémového sýru, 250 g tvarohu, 1 smetana ke šlehání,
                                                                4 lžíce moučkového cukru, 1 pomeranč, 1 citron,
                                                                2 lžíce šťávy z limetky, lístky čerstvé máty

                                                                Postup:
                                                                Sušenky rozmixujte najemno, přidejte rozpuštěné máslo a citronovou
                                                                kůru. Vše dobře smíchejte a vytvořenou hmotu natlačte na dno a po
                                                                okrajích dortové formy a uložte do ledničky. V míse smíchejte krémový
                                                                sýr, tvaroh a cukr, v další míse vyšlehejte smetanu a opatrně vmíchej-
        Mandarinkový                                            te k sýru a tvarohu. Do připravené směsi přidejte šťávu z limetky
        dezert                                                  a z poloviny pomeranče a nalijte ji na vychlazený korpus. Vršek dortu
                                                                ozdobte dle fantazie pomerančem, citronem a lístky čerstvé máty a dej-
                                                                te přes noc ztuhnout do lednice.



                                                                Rychlý mandarinkový dezert


                                                                Suroviny:
                                                                sterilované mandarinky, 10 cukrářských piškotů,
                                                                1 zakysaná smetana, 1 tvaroh, 3 lžíce moučkového cukru

                                                                Postup:
                                                                Do mísy rozdrobte cukrářské piškoty a zalijte je šťávou z mandarinek,
                                                                aby zvlhly. V míse smíchejte zakysanou smetanu s tvarohem a mouč-
                                                                kovým  cukrem.  Do  připravených  skleniček  postupně  vrstvěte  man-
                                                                darinky, rozdrobené piškoty a směs zakysané smetany a tvarohu.
                                                                Dezert ozdobte bylinkou dle chuti.
                                                                                                                43
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48