Page 43 - Magazín JIP Potraviny
P. 43
Citrusový
cheesecake
Nepečený citrusový cheesecake
Suroviny:
150 g máslových sušenek, 80 g másla, lžička citronové kůry,
400 g krémového sýru, 250 g tvarohu, 1 smetana ke šlehání,
4 lžíce moučkového cukru, 1 pomeranč, 1 citron,
2 lžíce šťávy z limetky, lístky čerstvé máty
Postup:
Sušenky rozmixujte najemno, přidejte rozpuštěné máslo a citronovou
kůru. Vše dobře smíchejte a vytvořenou hmotu natlačte na dno a po
okrajích dortové formy a uložte do ledničky. V míse smíchejte krémový
sýr, tvaroh a cukr, v další míse vyšlehejte smetanu a opatrně vmíchej-
Mandarinkový te k sýru a tvarohu. Do připravené směsi přidejte šťávu z limetky
dezert a z poloviny pomeranče a nalijte ji na vychlazený korpus. Vršek dortu
ozdobte dle fantazie pomerančem, citronem a lístky čerstvé máty a dej-
te přes noc ztuhnout do lednice.
Rychlý mandarinkový dezert
Suroviny:
sterilované mandarinky, 10 cukrářských piškotů,
1 zakysaná smetana, 1 tvaroh, 3 lžíce moučkového cukru
Postup:
Do mísy rozdrobte cukrářské piškoty a zalijte je šťávou z mandarinek,
aby zvlhly. V míse smíchejte zakysanou smetanu s tvarohem a mouč-
kovým cukrem. Do připravených skleniček postupně vrstvěte man-
darinky, rozdrobené piškoty a směs zakysané smetany a tvarohu.
Dezert ozdobte bylinkou dle chuti.
43
MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020