Page 47 - Magazín JIP Potraviny
P. 47

Vepřové
           na citronech

           Suroviny:
           1 kg vepřové pečeně
           3 lžíce tymiánu (sušený nebo čerstvý)
           4 stroužky česneku
           100 ml olivového oleje
           2 lžíce citronové šťávy
           lžíce citronové kůry
           lžička soli
           pepř

           Postup:
           V misce smíchejte olej s utřeným
           česnekem, tymiánem, nastrouhanou
           citronovou kůrou a šťávou,
           solí a pepřem.
           Všechnu směs důkladně vetřete do masa,
           na vrch můžete položit několik plátků
           citronu a snítky tymiánu, maso zabalte
           do alobalu a vložte do pekáče.
           Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi
           třičtvrtě hodiny, poté odkryjte alobal
           a pečte dalších 40 minut.
           Hotové maso krájejte na plátky,
           podávat můžete například s vařenými
           bramborami.


































                                                                                          Vepřové

                                                                                          na citronech















                                                                                                                47
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52