Page 47 - Magazín JIP Potraviny
P. 47
Vepřové
na citronech
Suroviny:
1 kg vepřové pečeně
3 lžíce tymiánu (sušený nebo čerstvý)
4 stroužky česneku
100 ml olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
lžíce citronové kůry
lžička soli
pepř
Postup:
V misce smíchejte olej s utřeným
česnekem, tymiánem, nastrouhanou
citronovou kůrou a šťávou,
solí a pepřem.
Všechnu směs důkladně vetřete do masa,
na vrch můžete položit několik plátků
citronu a snítky tymiánu, maso zabalte
do alobalu a vložte do pekáče.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi
třičtvrtě hodiny, poté odkryjte alobal
a pečte dalších 40 minut.
Hotové maso krájejte na plátky,
podávat můžete například s vařenými
bramborami.
Vepřové
na citronech
47
MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020