Page 49 - Magazín JIP Potraviny
P. 49
Kachna
na pomerančích
Suroviny: Kachna
1 kachna
3 pomeranče na pomerančích
2 jablka
1 cibule
med
sůl a pepř
hřebíček
kmín
Postup:
Kachnu očistěte, omyjte a ze všech
stran osolte a pokmínujte. Jablka,
cibule a jeden pomeranč nakrájej-
te na větší kousky, přidejte pár hře-
bíčků, kachnu jimi naplňte, vložte
do pekáče a podlijte vodou.
Ze dvou pomerančů vymačkejte
šťávu, přidejte med a trošku pepře
a kachnu směsí potřete.
Vložte ji do trouby předehřáté na
220 °C asi na 20 minut, poté stáh-
něte teplotu na 170 °C a kachnu
pečte asi dvě hodiny. Během pečení
ji potírejte výpekem.
Podávat můžete například s bram-
borovými knedlíky.
49
MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020