Page 49 - Magazín JIP Potraviny
P. 49

Kachna
               na pomerančích

               Suroviny:                                                         Kachna
               1 kachna
               3 pomeranče                                                       na pomerančích
               2 jablka
               1 cibule
               med
               sůl a pepř
               hřebíček
               kmín

               Postup:
               Kachnu očistěte, omyjte a ze všech
               stran osolte a pokmínujte. Jablka,
               cibule a jeden pomeranč nakrájej-
               te na větší kousky, přidejte pár hře-
               bíčků, kachnu jimi naplňte, vložte
               do pekáče a podlijte vodou.
               Ze  dvou  pomerančů vymačkejte
               šťávu, přidejte med a trošku pepře
               a kachnu směsí potřete.
               Vložte  ji  do  trouby  předehřáté  na
               220 °C asi na 20 minut, poté stáh-
               něte teplotu na 170 °C a kachnu
               pečte asi dvě hodiny. Během pečení
               ji potírejte výpekem.
               Podávat  můžete  například  s bram-
               borovými knedlíky.



                                                                                                                49
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   44   45   46   47   48   49   50   51   52