Page 46 - Magazín JIP Potraviny
P. 46
Salát s kuřecím masem
a mangem
Suroviny:
3 kuřecí prsa, 2 manga, 100 g rukoly, 2 avokáda,
6 ředkviček, 20 g loupaných slunečnicových semínek, Salát s kuřecím
olivový olej, citronová šťáva, sůl, pepř
a mangem
Postup:
Kuřecí prsa naklepejte, osolte, opepřete a upečte v trou-
bě doměkka. Mango a avokádo oloupejte a nakrájejte na
kousky, přidejte nakrájené ředkvičky, rukolu a nakrájené
kuřecí maso. Salát zakápněte olivovým oleje a dochuťte
citronovou šťávou, pepřem a solí. Při podávání ozdobte
slunečnicovými semínky.
Salát s polníčkem
a červeným pomerančem
Suroviny:
100 g polníčku, 2 červené pomeranče,
50 g vlašských ořechů, 1 granátové jablko,
chia semínka, olivový olej
Postup:
Salát s polníčkem Červené pomeranče oloupejte, nakrájejte a smíchejte
a pomerančem s polníčkem, přidejte vlašské ořechy a semínka graná-
tového jablka.
Přidejte olivový olej a chia semínka, osolte a opepřete.
Čerstvý salát
s modrým sýrem Čerstvý salát
a mandarinkami s mandarinkami
Suroviny:
100 g polníčku, 2 avokáda,
sterilované mandarinky, 2 jablka,
50 g vlašských ořechů, 100 g modrého sýru,
olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Jablka a oloupané avokádo nakrájejte na kousky,
přidejte polníček, nadrolený sýr, vlašské ořechy
a kousky mandarinek. Vše zakápněte olejem
a dochuťte pepřem a solí.
46 MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020