Page 46 - Magazín JIP Potraviny
P. 46

Salát s kuřecím masem
       a mangem


       Suroviny:
       3 kuřecí prsa, 2 manga, 100 g rukoly, 2 avokáda,
       6 ředkviček, 20 g loupaných slunečnicových semínek,                                 Salát s kuřecím
       olivový olej, citronová šťáva, sůl, pepř
                                                                                           a mangem
       Postup:
       Kuřecí prsa naklepejte, osolte, opepřete a upečte v trou-
       bě doměkka. Mango a avokádo oloupejte a nakrájejte na
       kousky, přidejte nakrájené ředkvičky, rukolu a nakrájené
       kuřecí maso. Salát zakápněte olivovým oleje a dochuťte
       citronovou šťávou, pepřem a solí. Při podávání ozdobte
       slunečnicovými semínky.











                                                                         Salát s polníčkem
                                                                         a červeným pomerančem

                                                                         Suroviny:
                                                                         100 g polníčku, 2 červené pomeranče,
                                                                         50 g vlašských ořechů, 1 granátové jablko,
                                                                         chia semínka, olivový olej

                                                                         Postup:
                                           Salát s polníčkem             Červené pomeranče oloupejte, nakrájejte a smíchejte
                                           a pomerančem                  s polníčkem, přidejte vlašské ořechy a semínka graná-
                                                                         tového jablka.
                                                                         Přidejte olivový olej a chia semínka, osolte a opepřete.











       Čerstvý salát
       s modrým sýrem                                                                       Čerstvý salát
       a mandarinkami                                                                       s mandarinkami


       Suroviny:
       100 g polníčku, 2 avokáda,
       sterilované mandarinky, 2 jablka,
       50 g vlašských ořechů, 100 g modrého sýru,
       olivový olej, sůl, pepř

       Postup:
       Jablka a oloupané avokádo nakrájejte na kousky,
       přidejte polníček, nadrolený sýr, vlašské ořechy
       a kousky mandarinek. Vše zakápněte olejem
       a dochuťte pepřem a solí.






       46     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51