Page 44 - Magazín JIP Potraviny
P. 44

Bábovka s citronovou polevou


         Suroviny:
         400 g hladké mouky, 200 g másla, 1 hrnek podmáslí, 3 vejce, 180 g cukru, ½ lžíce jedlé sody, lžička prášku do
         pečiva, lžička strouhané citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy, 50 g ořechů dle chuti, špetka soli
         Poleva: 200 g moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy

         Postup:
         V míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a špetku soli. Změklé máslo a cukr vyšlehejte do pěny, poté
         přidejte vejce a znovu rozmíchejte. V další misce smíchejte podmáslí, citronovou kůru a šťávu, poté opatrně
         přidávejte moučnou směs a vyšlehané máslo s cukrem a vejci, vypracujte hladké těsto. Do těsta přidejte nasekané
         ořechy a nalijte ho do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi hodinu.
         Po upečení nechte bábovku vychladnout. V míse vyšlehejte moučkový cukr s citronovou šťávou tak, aby vznikla
         konzistence podobná medu. Polevou ozdobte vršek bábovky a nechte ztuhnout.



















































                                                                               Bábovka
                                                                               s polevou




















       44     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49