Page 44 - Magazín JIP Potraviny
P. 44
Bábovka s citronovou polevou
Suroviny:
400 g hladké mouky, 200 g másla, 1 hrnek podmáslí, 3 vejce, 180 g cukru, ½ lžíce jedlé sody, lžička prášku do
pečiva, lžička strouhané citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy, 50 g ořechů dle chuti, špetka soli
Poleva: 200 g moučkového cukru, 3 lžíce citronové šťávy
Postup:
V míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a špetku soli. Změklé máslo a cukr vyšlehejte do pěny, poté
přidejte vejce a znovu rozmíchejte. V další misce smíchejte podmáslí, citronovou kůru a šťávu, poté opatrně
přidávejte moučnou směs a vyšlehané máslo s cukrem a vejci, vypracujte hladké těsto. Do těsta přidejte nasekané
ořechy a nalijte ho do vymazané a vysypané formy na bábovku. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi hodinu.
Po upečení nechte bábovku vychladnout. V míse vyšlehejte moučkový cukr s citronovou šťávou tak, aby vznikla
konzistence podobná medu. Polevou ozdobte vršek bábovky a nechte ztuhnout.
Bábovka
s polevou
44 MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020