Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36

Vanilkové
                                                                       rohlíčky







































                                                                Vanilkové rohlíčky


                                                                Suroviny:
                                                                330 g hladké mouky, 160 g mletých vlašských ořechů,
                                                                250 g změklého másla, 80 g moučkového cukru, 2 žloutky,
                                                                moučkový a vanilkový cukr na obalení
                                                                Postup:
                                                                Všechny suroviny smíchejte a vypracujte hladké těsto, které nechte
                                                                v lednici odpočinout. Z těsta pak vyválejte několik válečků, z nich
                                                                ukrajujte malé kousky a tvarujte je do rohlíčků.
                                                                Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte dorůžova
                                                                asi 8 minut na 180 °C. Po vytažení z trouby rohlíčky hned obalte ve
                                                                směsi moučkového a vanilkového cukru.
                                  Skořicové
                                  hvězdičky
                                                                Skořicové hvězdičky

                                                                Suroviny:
                                                                250 g mletých mandlí, 200 g moučkového cukru, 2 vaječné bílky,
                                                                2 lžíce mleté skořice, lžíce mletého zázvoru, lžíce citronové šťávy

                                                                Postup:
                                                                Z bílků vyšlehejte sníh, přidejte citronovou šťávu a pomalu přidávej-
                                                                te moučkový cukr, dokud nevznikne hladká směs. Zhruba čtvrtinu
                                                                směsi si dejte stranou jako polevu. Do zbytku přidejte mandle, skoři-
                                                                ci, zázvor a trochu citronové šťávy a vypracujte těsto. Z něj vyválejte
                                                                zhruba 5 mm silný plát a vykrajujte hvězdy. Ty umístěte na plech vy-
                                                                ložený pečicím papírem a vršek každé hvězdy pokryjte připravenou
                                                                polevou. Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 12–15 minut.



       36     MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41