Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Hruškové řezy s vlašskými ořechy
Suroviny:
250 g polohrubé mouky, 180 g cukru, 100 ml oleje, 4 vejce, 100 ml mléka, ½ prášku do pečiva
Krém: 1 kg hrušek, 200 ml smetany ke šlehání, 40 g cukru, 4 žloutky, 2 prášky na přípravu
krémů (příp. vanilkový pudink), špetka skořice, 100 g vlašských ořechů
Postup:
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a olej s mlékem
a vše smíchejte v hladké těsto. To nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté
troubě na 180 ºC asi 20 minut. Upečený korpus pak nechte vychladnout. Hrušky oloupejte, nakrá-
jejte na kostičky a vložte do hrnce, přidejte cukr, okořeňte trochou skořice, zalijte malým množ-
stvím vody a nechte podusit. Až ovoce změkne, rozmixujte ho a nechte vychladnout. Žloutky vy-
šlehejte se smetanou, nalijte do ovoce a dejte vařit. Přidejte prášek pro přípravu krémů a přiveďte
k varu, dokud krém nezhoustne. Krém pak nalijte na korpus a nechte vychladnout. Řezy pak
ozdobte nasekanými vlašskými ořechy.
Hruškové
řezy s ořechy
23
MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020