Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Hruškové řezy s vlašskými ořechy

                                    Suroviny:
                                    250 g polohrubé mouky, 180 g cukru, 100 ml oleje, 4 vejce, 100 ml mléka, ½ prášku do pečiva
                                    Krém: 1 kg hrušek, 200 ml smetany ke šlehání, 40 g cukru, 4 žloutky, 2 prášky na přípravu
                                    krémů (příp. vanilkový pudink), špetka skořice, 100 g vlašských ořechů

                                    Postup:
                                    Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva a olej s mlékem
                                    a vše smíchejte v hladké těsto. To nalijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté
                                    troubě na 180 ºC asi 20 minut. Upečený korpus pak nechte vychladnout. Hrušky oloupejte, nakrá-
                                    jejte na kostičky a vložte do hrnce, přidejte cukr, okořeňte trochou skořice, zalijte malým množ-
                                    stvím vody a nechte podusit. Až ovoce změkne, rozmixujte ho a nechte vychladnout. Žloutky vy-
                                    šlehejte se smetanou, nalijte do ovoce a dejte vařit. Přidejte prášek pro přípravu krémů a přiveďte
                                    k varu, dokud krém nezhoustne. Krém pak nalijte na korpus a nechte vychladnout. Řezy pak
                                    ozdobte nasekanými vlašskými ořechy.









































                                                                                        Hruškové
                                                                                        řezy s ořechy
























                                                                                                                23
                                                                                       MAGAZÍN PODZIM/ZIMA 2020
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28