Page 61 - JIP katalog ryby 2024
P. 61
Nudle s krevetami
800 g rýžových nudlí Rýžové nudle předem namočíme do studené vody
300 g mrkve (pokud chcete proces urychlit, tak do vlažné).
1 červená paprika Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, fazolky ne-
300 g fazolek cháme v celku. Na rozpáleném oleji nejdřív zpru-
100 g hrášku dka osmahneme krevety. Postupně přidáme ci-
2 lžíce slunečnicového oleje buli a další zeleninu, naposledy fazolky, česnek
400 g tygřích krevet a nadrobno natrhanou bazalku. Pikantní chuť
¼ červené cibule zvýrazníme pokrájenými chilli papričkami. Směs
2 stroužky česneku dochutíme dvěma až třemi lžičkami rybí a ústři-
bazalka cové omáčky. Do základu vložíme asi na minut-
2 ks chilli papričky ku zvláčnělé nudle, promícháme a již nesolíme,
rybí omáčka omáčky totiž nahrazují sůl. Hotové jídlo můžeme
ústřicová omáčka přizdobit ještě lístky thajské bazalky.
RECEPTY 61