Page 61 - JIP katalog ryby 2024
P. 61

Nudle s krevetami




                                         800 g rýžových nudlí  Rýžové nudle předem namočíme do studené vody
                                                 300 g mrkve   (pokud  chcete  proces  urychlit,  tak  do vlažné).
                                            1 červená paprika  Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, fazolky ne-
                                                300 g fazolek  cháme v celku. Na rozpáleném oleji nejdřív zpru-
                                                100 g hrášku   dka osmahneme krevety. Postupně přidáme ci-
                                   2 lžíce slunečnicového oleje  buli a další zeleninu, naposledy fazolky, česnek
                                          400 g tygřích krevet  a  nadrobno  natrhanou  bazalku.  Pikantní  chuť
                                             ¼ červené cibule  zvýrazníme pokrájenými chilli papričkami. Směs
                                           2 stroužky česneku  dochutíme dvěma až třemi lžičkami rybí a ústři-
                                                     bazalka   cové omáčky. Do základu vložíme asi na minut-
                                           2 ks chilli papričky  ku zvláčnělé nudle, promícháme a již nesolíme,
                                                 rybí omáčka   omáčky totiž nahrazují sůl. Hotové jídlo můžeme
                                            ústřicová omáčka   přizdobit ještě lístky thajské bazalky.


































































                                                                                                RECEPTY           61
   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65   66