Page 56 - JIP katalog ryby 2024
P. 56
LOSOSOVÉ pOke BOwL
150 g lososa
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 jarní cibulka
½ avokáda
1 sušená mořská řasa
1 hrnek sushi rýže
1 lžíce černého sezamu
Čerstvého lososa pokrájejte na kostičky
a naložte do marinády ze sójové omáčky
a sezamového oleje. Nechte odpočívat
v ledničce asi 3 hodiny nebo přes noc.
Nasekejte jarní cibulku, avokádo nakrá-
jejte na plátky, mořskou řasu pokrájejte
na plátky. Do misky dejte šálek uvařené
sushi rýže a naskládejte na ni všechny
připravené suroviny. Vše zasypte lžící
černého sezamu. Navrch zdobíme nak-
ládaným zázvorem.
LOSOSOVý TATArák
S AVOkádem
200 g lososa
1 šalotka
1 chilli paprička
2 rajčata
1 lžička wasabi
1 lžíce japonské sójové omáčky
1 lžička cukru
1 avokádo
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička limetkové šťávy
½ červené cibule
sůl a pepř
Lososa nakrájejte nadrobno, smíchejte s pokrá-
jenou zelenou cibulkou, pokrájenou červenou ci-
bulí, wasabi, sójovou omáčkou a chilli omáčkou.
Avokádo nakrájejte na malé kousky a smíchejte
s nasekanou šalotkou, citronovou šťávou, chilli,
koriandrem, solí a pepřem. Vrstvěte pomocí tvo-
řítka na vykrojené toasty.
wrAp S LOSOSem
plátky uzeného lososa
tortilly
pomazánkové máslo
avokádo
½ citrónu
listy salátu
Tortillu opečeme z obou stran
na sucho na pánvi. Necháme ji
vychladnout a namažeme ji poma-
zánkovým máslem. Poklademe listy
salátu, lososem a avokádem pokrá-
jeným na plátky. Vše zakápneme
citrónem, osolíme a opepříme.
Tortillu zabalíme a můžeme
pokrájet na tři stejné části.
56 www.jip-potraviny.cz