Page 57 - JIP katalog ryby 2024
P. 57
BrAmBOrOVÉ pLAcky
S LOSOSem
500 g vařených brambor
1 lžíce sušeného droždí
100 g hladké mouky
2 dl vlažné vody
2 vejce
olej
zakysaná smetana
uzený losos
sůl a pepř
bylinky
V míse smícháme rozmačkané brambory, vej-
ce, mouku, vodu a droždí, necháme 30 minut
na teplém místě kynout. Na pánvi usmažíme
z těsta lívanečky. Po upečení osolíme, ope-
příme a podáváme s plátkem lososa, přelité
zakysanou smetanou ochucenou bylinkami.
Losos s rýží
podkova lososa
koření na ryby
olivový olej
rýže
konzerva hrášku
fazolové lusky
kousek másla na pánev
půlka citrónu
Lososa omyjeme, okořeníme a dáme
na rozpálenou pánev s olivovým ole-
jem. Rýži připravíme běžným způso-
bem a po uvaření do ní zamícháme
hrášek. Fazolky osmažíme na másle.
Před podáváním můžeme lososa po-
kapat citrónem pro zvýraznění chuti.
pOke BOwL
S uzeNým LOSOSem
50 g uzeného lososa
100 g rýže na sushi nebo jasmínové
lžička rýžového octa
1/2 avokáda pokrájeného na plátky
půlka vyloupaného grapefruitu
10 g pražené kukuřice
lístky rukoly na ozdobu
sezam
citrón
Rýži propláchneme ve studené vodě,
a dáme vařit. Vodu dáváme v pomě-
ru 1 díl rýže a 2 díly vody. Osolíme
a dochutíme rýžovým octem. Jakmile
je rýže měkká, odstavíme. Do větší mi-
sky vložíme rýži, naskládáme avoká-
do, grapefruit a doprostřed přidáme
lososa, praženou kukuřici a ozdobíme
rukolou a sezamem.
RECEPTY 57