Page 58 - JIP katalog ryby 2024
P. 58
Mořský vLk pečený
s česnekeM A byLInkAMI
2 mořské vlky
3 stroužky česneku
sůl
cca 70 g másla
podle chuti bylinky:
plocholistou petržel
rozmarýn
oregano
Troubu zapněte na 170 stupňů. Očištěnou
a vykuchanou rybu osušte, položte si ji na suché
prkénko a ostrým nožem ji z obou stran něko-
likrát nařízněte příčnými, lehce zešikmenými
řezy ve směru od hlavy k ocasu. Česnek oloupej-
te, prolisujte a smíchejte se solí a trochou vody,
aby vznikla kaše. Zvolené bylinky nasekejte na-
jemno. Osušenou rybu ze všech stran (i zevnitř
z břicha) postupně potřete česnekovou pastou
i bylinkami. Pekáček vymažte kouskem másla
a obě připravené ryby do něj urovnejte. Zbytek
másla nakrájejte na tenké plátky a položte je
navrch na rybu.
Pekáček vložte do trouby a pečte asi 30 minut
dozlatova. Podávejte s vařenými nebo peče-
nými bramborami.
GrILOVANý pSTruH
vykuchaný a očištěný pstruh
mořská sůl
1 plátek másla
3 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
3 plátky citronu
rostlinný olej na potírání
Pstruha osolte z vnějšku i uvnitř.
Dovnitř vložte plátek másla, 2 sni ́ tky
rozmarýnu, všechen tymián a na-
konec i plátky citronu. Pstruha po-
třete zvenku lehce olejem a rozpalte
gril. Rybu vložte na rozpálený gril
a opékejte po každé straně asi
8 minut – při otáčeni ́ buďte opatrni ́
a rybu obracejte vždy „zády“ dolů,
aby nevyteklo máslo.
Během grilováni ́ můžete pstruha
lehce poti ́ rat olejem pomoci ́ pos -
ledni ́ sni ́ tky rozmarýnu – zi ́ ská tak
vypečenou kůžičku a jemnou bylin-
kovou chuť i zvnějšku. A můžete og-
rilovat i dalši ́ plátky citronu a pstruha
jimi ozdobit na tali ́ ři.
58 www.jip-potraviny.cz