Page 58 - JIP katalog ryby 2024
P. 58

Mořský vLk pečený
                                                                          s česnekeM A byLInkAMI

                                                                          2 mořské vlky
                                                                          3 stroužky česneku
                                                                          sůl
                                                                          cca 70 g másla
                                                                          podle chuti bylinky:
                                                                          plocholistou petržel
                                                                          rozmarýn
                                                                          oregano
                                                                          Troubu  zapněte  na  170  stupňů.  Očištěnou
                                                                          a vykuchanou rybu osušte, položte si ji na suché
                                                                          prkénko a ostrým nožem ji z obou stran něko-
                                                                          likrát  nařízněte  příčnými,  lehce  zešikmenými
                                                                          řezy ve směru od hlavy k ocasu. Česnek oloupej-
                                                                          te, prolisujte a smíchejte se solí a trochou vody,
                                                                          aby vznikla kaše. Zvolené bylinky nasekejte na-
                                                                          jemno. Osušenou rybu ze všech stran (i zevnitř
                                                                          z břicha) postupně potřete česnekovou pastou
                                                                          i bylinkami. Pekáček vymažte kouskem másla
                                                                          a obě připravené ryby do něj urovnejte. Zbytek
                                                                          másla nakrájejte na tenké plátky a položte je
                                                                          navrch na rybu.
                                                                          Pekáček vložte do trouby a pečte asi 30 minut
                                                                          dozlatova.  Podávejte  s  vařenými  nebo  peče-
                                                                          nými bramborami.









          GrILOVANý pSTruH

          vykuchaný a očištěný pstruh
          mořská sůl
          1 plátek másla
          3 snítky rozmarýnu
          2 snítky tymiánu
          3 plátky citronu
          rostlinný olej na potírání

          Pstruha  osolte  z  vnějšku  i  uvnitř.
          Dovnitř vložte plátek másla, 2 sni ́ tky
          rozmarýnu,  všechen  tymián  a  na-
          konec  i  plátky  citronu.  Pstruha  po-
          třete zvenku lehce olejem a rozpalte
          gril.  Rybu  vložte  na  rozpálený  gril
          a  opékejte  po  každé  straně  asi
          8 minut – při otáčeni ́  buďte opatrni ́
          a  rybu  obracejte  vždy  „zády“  dolů,
          aby nevyteklo máslo.
          Během  grilováni ́   můžete  pstruha
          lehce  poti ́ rat  olejem  pomoci ́   pos -
          ledni ́   sni ́ tky  rozmarýnu  –  zi ́ ská  tak
          vypečenou kůžičku a jemnou bylin-
          kovou chuť i zvnějšku. A můžete og-
          rilovat i dalši ́  plátky citronu a pstruha
          jimi ozdobit na tali ́ ři.







       58          www.jip-potraviny.cz
   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62   63