Page 64 - JIP katalog ryby 2024
P. 64

Citronová treska



                                        s bramborovými lupínky




                                             2 filety tresky  Brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty pak
                                     3 lžíce citronové šťávy  rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte oli-
                                            citronová kůra    vovým olejem, osolte a promíchejte. Dejte do trouby přede-
                                             4 lžíce másla    hřáté na 200 °C a pečte asi 15 minut. Filety očistěte, osušte
                                                      sůl     a ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla
                                         čerstvě mletý pepř   a tresku na něm orestujte. V menším kastrůlku rozehřejte
                                            500 g brambor     další dvě lžíce másla, přidejte šťávu z citronu a citronovou
                                                     olej     kůru  a  krátce  prohřejte.  Tresku  podávejte  s  bramborami,
                               hladkolistá petržel na ozdobu  přelitou citronovým máslem, vše ozdobené petrželkou.




       64          www.jip-potraviny.cz
   59   60   61   62   63   64   65   66   67   68