Page 64 - JIP katalog ryby 2024
P. 64
Citronová treska
s bramborovými lupínky
2 filety tresky Brambory očistěte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty pak
3 lžíce citronové šťávy rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte oli-
citronová kůra vovým olejem, osolte a promíchejte. Dejte do trouby přede-
4 lžíce másla hřáté na 200 °C a pečte asi 15 minut. Filety očistěte, osušte
sůl a ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla
čerstvě mletý pepř a tresku na něm orestujte. V menším kastrůlku rozehřejte
500 g brambor další dvě lžíce másla, přidejte šťávu z citronu a citronovou
olej kůru a krátce prohřejte. Tresku podávejte s bramborami,
hladkolistá petržel na ozdobu přelitou citronovým máslem, vše ozdobené petrželkou.
64 www.jip-potraviny.cz