Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34
Ztracené
vejce
Chlebík se ztraceným vejcem
1 tmavá bagetka, 2 menší žampiony, 1 avokádo, 2 vejce, 50 g strouhaného sýru, olivový olej, šťáva z citronu, sůl a pepř
Ze žampionu odstraňte nožičku. Hlavičku lehce seří�zněte, aby držela na plechu. Zampiony zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete
�
a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte zhruba pět minut, poté do žampionů vsypte strouhaný sýr a pečte další�ch pět minut. Mezití�m
na pánvi opečte s kapkou oleje plátky bagetky. Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř. V hrnci přiveďte vodu
k varu. Šálek vystelte potravinářskou fólií� a doprostřed vyklepněte vají�čko. To opatrně zabalte do fólie a provázkem zavažte do balí�čku. Tento
�
balí�ček vložte do vody, která má 80–90 °C. Nechte jej ve vodě zhruba 4–5 minut, poté vyjměte. Na opečenou bagetku namažte avokádo,
dejte klobouček houby a do ní� vložte ztracené vejce.
34