Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34

Ztracené
                                             vejce








































                                Chlebík se ztraceným vejcem


            1 tmavá bagetka, 2 menší žampiony, 1 avokádo, 2 vejce, 50 g strouhaného sýru, olivový olej, šťáva z citronu, sůl a pepř

       Ze žampionu odstraňte nožičku. Hlavičku lehce seří�zněte, aby držela na plechu. Zampiony zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete
                                                                      �
       a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte zhruba pět minut, poté do žampionů vsypte strouhaný sýr a pečte další�ch pět minut. Mezití�m
       na pánvi opečte s kapkou oleje plátky bagetky. Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř. V hrnci přiveďte vodu
       k varu. Šálek vystelte potravinářskou fólií� a doprostřed vyklepněte vají�čko. To opatrně zabalte do fólie a provázkem zavažte do balí�čku. Tento
             �
        balí�ček vložte do vody, která má 80–90 °C. Nechte jej ve vodě zhruba 4–5 minut, poté vyjměte. Na opečenou bagetku namažte avokádo,
                                        dejte klobouček houby a do ní� vložte ztracené vejce.

       34
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39