Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32

Houboavokádový
                                        toast



























                                      Houboavokádový toast

           6 plátků toastového chleba, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 250 g hub dle chuti, 100 ml kokosového mléka, lžíce červeného
                  vinného octa, 1 velké avokádo, lžíce chilli vloček, šťáva z jednoho citronu, tymián, sůl a pepř, olivový olej

       �
       Šalotku a česnek nasekejte nadrobno. Houby nakrájejte na malé kousky. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte šalotku, kterou nechte zesklo-
       vatět, následně přisypte nasekaný česnek a restujte, dokud nezezlátne. Poté přidejte nakrájené houby a nasekaný tymián. Houby osolte,
       opepřete a restujte asi pět minut, dokud nezhnědnou, pak přilijte kokosové mléko a lží�ci vinného octa. Avokádo oloupejte, vyndejte pecku
       a dužinu rozmačkejte vidličkou. Přidejte chilli vločky, citronovou šťávu, sůl a pepř. Na toast navrstvěte rozmačkané avokádo a houbovou směs.


       32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37