Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29

Batátová pizza
                                                                                        s houbami













































                                      Batátová pizza s houbami

                  Batátové těsto: 240 g batátů, 120 g rýžové mouky, 40 g tapiokové mouky, lžíce prášku do pečiva, špetka soli
              Dále: 2 lžíce rajčatového suga, ½ červené cibule, 2 žampiony, sýr dle chuti, další ingredience na pizzu, které máte rádi

           Batáty oloupejte, nakrájejte na menší� kousky a ve vodě uvařte do změknutí�. Poté batáty rozmačkejte. Troubu předehřejte na 190 °C.
        K batátům přidejte rýžovou a tapiokovou mouku, prášek do pečiva a sůl a vše dobře promí�chejte. Nechte směs vychladnout a rukama vy-
        pracujte těsto. Pokud je pří�liš suché, můžete přidat trochu vody nebo oleje. Těsto položte na pečicí� papí�r, přikryjte jej druhým listem pečicí�ho
        papí�ru a vyválejte do kulaté placky (0,7–1 cm silné). Horní� papí�r odstraňte a vyválené těsto přeneste na plech. Placku pečte asi 10 minut,
        poté ji z trouby vyjměte. Pomocí� druhého listu papí�ru upečené těsto obraťte a sloupněte spodní� papí�r. Na povrch těsta namažte rajčatové
                    sugo, rozložte na nudličky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, sýr a další� ingredience dle chuti.
                                          Pizzu vraťte do trouby a pečte další�ch 10–15 minut.


                                                                                                                29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34