Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31
Bageta s hovězím masem a žampiony
2 bagety, 200 g nízkého roštěnce, sůl, pepř, lžíce dijonské hořčice, lžička worcestru, olej, máslo, 5 středních žampionů,
šalotka, ½ červené cibule, pár cherry rajčátek
Maso osolte, opepřete a potřete hořčicí�, worcestrem a zakápněte olejem. Nechte takto marinovat v lednici ideálně do druhého dne. Poté
maso z lednice vyndejte a nechte v pokojové teplotě odležet. Na pánvi jej pak zprudka opečte ze všech stran, zabalte do alobalu a dopečte
v troubě předehřáté na 180 °C asi 10–15 minut. Zampiony nakrájejte na plátky, šalotku nasekejte, červenou cibuli nakrájejte na nudličky.
�
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte šalotku. Poté přidejte žampiony a restujte dozlatova. Osolte a opepřete. Maso vyjměte z trouby a na-
krájejte jej na velmi tenké plátky. Bagety rozří�zněte podélně a navrstvěte na ni maso, žampiony, nakrájená cherry rajčátka,
trochu červené cibule, pří�padně ozdobte čerstvou bazalkou.
Bageta s hovězím
a žampiony
31