Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36
Chateaubriand steak
s liškovou omáčkou
Chateaubriand steak s liškovou omáčkou
500 g hovězí svíčkové, olivový olej, sůl a pepř
Na omáčku: 400 g lišek, 3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 1 dcl bílého vína, lžíce másla, ½ hrnku vývaru,
150 ml smetany, sůl a pepř
Maso pomažte olejem, osolte a opepřete a zprudka opečte na pánvi ze všech stran. Poté ho dejte dopéct do trouby na zhruba pět
minut při 200 °C. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte máslo a cibuli na něm nechte zesklovatět. Poté přidejte
česnek a nechte rozvonět. Menší� lišky ponechte vcelku, větší� pokrájejte. Přidejte je na pánev k cibuli a česneku a pár minut restujte.
Přilijte bí�lé ví�no a nechte zredukovat. Přilijte vývar a smetanu a dvě minuty povařte. Maso vyjměte z trouby a nakrájejte na plátky,
které přelijte liškovou omáčkou. Podávat můžete napří�klad s opečenými bramborami.
36