Page 36 - Magazín JIP Potraviny
P. 36

Chateaubriand steak
                                                                          s liškovou omáčkou






































                      Chateaubriand steak s liškovou omáčkou


                                          500 g hovězí svíčkové, olivový olej, sůl a pepř
                 Na omáčku: 400 g lišek, 3 stroužky česneku, 1 menší cibule, 1 dcl bílého vína, lžíce másla, ½ hrnku vývaru,
                                                 150 ml smetany, sůl a pepř

          Maso pomažte olejem, osolte a opepřete a zprudka opečte na pánvi ze všech stran. Poté ho dejte dopéct do trouby na zhruba pět
          minut při 200 °C. Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte máslo a cibuli na něm nechte zesklovatět. Poté přidejte
          česnek a nechte rozvonět. Menší� lišky ponechte vcelku, větší� pokrájejte. Přidejte je na pánev k cibuli a česneku a pár minut restujte.
          Přilijte bí�lé ví�no a nechte zredukovat. Přilijte vývar a smetanu a dvě minuty povařte. Maso vyjměte z trouby a nakrájejte na plátky,
                           které přelijte liškovou omáčkou. Podávat můžete napří�klad s opečenými bramborami.



       36
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41