Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37
Krémová omáčka z hub s těstovinami
350 g hub dle chuti, 2 stroužky česneku, ½ menší cibule, ½ šálku bílého vína, ½ šálku kuřecího vývaru, 150 ml smetany,
lžíce kukuřičného škrobu, čerstvý nebo sušený tymián, čerstvá petrželka, lžíce másla, těstoviny dle chuti
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, houby nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte máslo a cibuli na něm 3–5 minut restujte. Přidejte houby,
sůl a pepř a restujte, dokud nepustí� šťávu. Poté přidejte nasekaný česnek a tymián a nechte asi minutu rozvonět. Přilijte ví�no a vařte, dokud
se nezredukuje. Poté přilijte kuřecí� vývar a smetanu. Vařte zhruba pět minut. Pro zahuštění� přidejte lží�ci kukuřičného škrobu se dvěma
lží�cemi vody, dobře promí�chejte a pár minut provařte. Těstoviny uvařte dle návodu a přelijte
houbovou omáčkou, můžete ozdobit čerstvou bazalkou.
Krémová omáčka
s houbami
37