Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37

Krémová omáčka z hub s těstovinami


             350 g hub dle chuti, 2 stroužky česneku, ½ menší cibule, ½ šálku bílého vína, ½ šálku kuřecího vývaru, 150 ml smetany,
                    lžíce kukuřičného škrobu, čerstvý nebo sušený tymián, čerstvá petrželka, lžíce másla, těstoviny dle chuti

        Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, houby nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte máslo a cibuli na něm 3–5 minut restujte. Přidejte houby,
        sůl a pepř a restujte, dokud nepustí� šťávu. Poté přidejte nasekaný česnek a tymián a nechte asi minutu rozvonět. Přilijte ví�no a vařte, dokud
        se nezredukuje. Poté přilijte kuřecí� vývar a smetanu. Vařte zhruba pět minut. Pro zahuštění� přidejte lží�ci kukuřičného škrobu se dvěma
                          lží�cemi vody, dobře promí�chejte a pár minut provařte. Těstoviny uvařte dle návodu a přelijte
                                        houbovou omáčkou, můžete ozdobit čerstvou bazalkou.



































                                                                                   Krémová omáčka
                                                                                   s houbami







































                                                                                                                37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42