Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
Plněné žampiony
4 velké žampiony, 200 g mozzarelly, 100 g směsi hub (hlíva, shitake, lišky…), 100 g pečené dýně, 1 šalotka, 2 stroužky česneku,
30 g másla, 2 lžíce čerstvé petrželky, šalvěj a rozmarýn, 1 lžíce piniových oříšků, sůl a pepř
Zampionům odlomte nožky a nakrájejte je. Na pánvi rozehřejte máslo, namočte do něj kloboučky žampionů, z vnitřní� strany je osolte
�
�
a dejte na plech na pečicí� papí�r. Šalotku a česnek nakrájejte najemno a dejte na pánev orestovat. Přidejte nakrájené nožičky žampionů a o-
restujte. Přidejte na malé kousky nakrájenou dýni, směs hub a nechte restovat další�ch pět minut. Přisypte nadrobno nasekané bylinky a vše
promí�chejte. Šměsí� naplňte připravené kloboučky žampionů, na vrch položte plátky mozzarelly a posypte oří�šky.
Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12–15 minut dozlatova.
Plněné
žampiony
35