Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35

Plněné žampiony


           4 velké žampiony, 200 g mozzarelly, 100 g směsi hub (hlíva, shitake, lišky…), 100 g pečené dýně, 1 šalotka, 2 stroužky česneku,
                         30 g másla, 2 lžíce čerstvé petrželky, šalvěj a rozmarýn, 1 lžíce piniových oříšků, sůl a pepř

        Zampionům odlomte nožky a nakrájejte je. Na pánvi rozehřejte máslo, namočte do něj kloboučky žampionů, z vnitřní� strany je osolte
         �
                                  �
        a dejte na plech na pečicí� papí�r. Šalotku a česnek nakrájejte najemno a dejte na pánev orestovat. Přidejte nakrájené nožičky žampionů a o-
        restujte. Přidejte na malé kousky nakrájenou dýni, směs hub a nechte restovat další�ch pět minut. Přisypte nadrobno nasekané bylinky a vše
                  promí�chejte. Šměsí� naplňte připravené kloboučky žampionů, na vrch položte plátky mozzarelly a posypte oří�šky.
                                      Pečte v troubě předehřáté na 190 °C 12–15 minut dozlatova.








































                                                            Plněné
                                                            žampiony

































                                                                                                                35
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40