Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

Belgické vafle
                                                                              s houbami




































                                     Belgické vafle s houbami

               Vafle: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek pohankové mouky, ½ lžíce jedlé sody, 1 lžíce prášku do pečiva, lžička soli,
                                        lžička cukru, 3 vejce, 2 hrnky mléka, 4 lžíce másla
           Houbová směs: 8 středních žampionů, 1 dcl suchého červeného vína, 1 dcl suchého bílého vína, 1 hrnek drůbežího vývaru,
                2 bobkové listy, čerstvá petrželka, 2 stroužky česneku, čerstvá šalvěj, 3 šalotky, olivový olej, máslo, sůl a pepř

       Nejprve připravte těsto na vafle. Šuché ingredience smí�chejte. V samostatné misce pak rozšlehejte vejce, mléko a rozpuštěné máslo. Šměs
                                                                 �
       vmí�chejte do mouky a důkladně promí�chejte, poté nechte těsto odpočinout. Šalotky nasekejte najemno a na oleji je v pánvi orestujte. Přidejte
       nasekaný česnek a šalvěj, restujte zhruba minutu. Přidejte bobkový list, petrželku, přilijte vývar a ví�no a vše přiveďte k varu. Plotnu stáh-
       něte na nejnižší� teplotu a nechte probublávat. Houby nakrájejte. Na jiné pánvi rozehřejte máslo s olejem a žampiony restujte, asi pět minut.
       Z vaří�cí� se směsi vyjměte bobkový list a přidejte houby. Mí�chejte, aby se ingredience spojily. Pokud bude omáčka pří�liš ří�dká, přidejte do ní�
                 lží�ci másla se lží�cí� mouky a chví�li provařte. V rozpáleném vaflovači usmažte vafle a podávejte s houbovou směsí�.


       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35