Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Bruschetta s funghi trifolati
a cherry rajčaty
Funghi trifolati: 300 g malých hub (hříbky, malé žampiony…),
1 stroužek česneku, špetka chilli vloček, petrželka, sůl, olivový olej
Dále: ciabatta, cherry rajčata, čerstvá bazalka
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte najemno nasekaný česnek
a chví�li restujte. Poté přidejte na čtvrtiny nakrájené kloboučky hub,
chilli a sůl. Zamí�chejte, přiklopte poklicí� a za občasného mí�chání� nech-
te 10–15 minut povařit. Ciabattu nakrájejte na plátky a nasucho na pán-
vi nebo v toustovači opečte. Houby smí�chejte s na čtvrtiny nakrájenými
cherry rajčaty a navrstvěte na ciabattu. Ozdobte lí�stky bazalky.
Bruschetta
s funghi trifolati
33