Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16

Bramborové
                                                     spirály






















































                                          Bramborové spirály


                      4 větší podlouhlejší brambory, sůl, případně další koření dle chuti (pepř, mletá paprika…), olej

          Brambory důkladně omyjte. Špejli namažte olejem a brambory na ně podélně napí�chněte. Špejli s bramborou pak položte na podlož-
                                �
                                                                               �
          ku, do brambory zaří�zněte nůž a spirálovitě otáčejte. Naří�znutou bramboru pak na špejli natáhněte. Špirály dejte na plech, pokapejte
            olejem, osolte, pří�padně ochuťte koření�m a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, dokud spirály nezezlátnou (zhruba půl hodiny).
       16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21