Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14

Brambory Duchesse

                          500 g brambor, 1 vejce, 2 žloutky, 80 g másla, sůl a pepř, špetka muškátového oříšku

       Brambory oloupejte, nakrájejte na menší� kousky a dejte vařit doměkka. Po dovaření� nechte brambory trochu vychladnout a následně je
       rozmačkejte nebo prolisujte. Přidejte k nim vejce, žloutky, sůl, pepř a špetku muškátového oří�šku. Vše promí�chejte. Bramborovou hmotu pak
       vložte do cukrářského sáčku se zdobí�tkem a na plechu vytvořte bramborové pusinky. Ty pak opatrně potřete nebo pokapejte rozpuštěným
                 máslem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Brambory Duchesse pečte zhruba 15 minut, dokud nezezlátnou.

















































                                                                                           Brambory
                                                                                            Duchesse









       14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19