Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14
Brambory Duchesse
500 g brambor, 1 vejce, 2 žloutky, 80 g másla, sůl a pepř, špetka muškátového oříšku
Brambory oloupejte, nakrájejte na menší� kousky a dejte vařit doměkka. Po dovaření� nechte brambory trochu vychladnout a následně je
rozmačkejte nebo prolisujte. Přidejte k nim vejce, žloutky, sůl, pepř a špetku muškátového oří�šku. Vše promí�chejte. Bramborovou hmotu pak
vložte do cukrářského sáčku se zdobí�tkem a na plechu vytvořte bramborové pusinky. Ty pak opatrně potřete nebo pokapejte rozpuštěným
máslem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Brambory Duchesse pečte zhruba 15 minut, dokud nezezlátnou.
Brambory
Duchesse
14