Page 11 - Magazín JIP Potraviny
P. 11

Bramboráky
                                                                                    s lososem





















































                                         Bramboráky s lososem

                    500 g brambor, lžíce hladké mouky, 1 větší vejce, 1 jarní cibulka, čerstvý kopr, 100 ml zakysané smetany,
                                          sůl a pepř, plátky uzeného lososa, olej na smažení
        Brambory oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Vymačkejte z nich tekutinu a přidejte najemno nakrájenou cibulku, mouku, vejce, sůl a pepř.
        Vše dobře promí�chejte. V pánvi rozehřejte olej a bramboráky smažte z obou stran dozlatova. Zakysanou smetanu smí�chejte s nasekaným
                 koprem, osolte a opepřete. Bramborové placky ozdobte plátky lososa a podávejte s ochucenou zakysanou smetanou.


                                                                                                                11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16