Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12
Plněné batáty
s Buffalo omáčkou
Plněné batáty s Buffalo omáčkou
4 střední batáty, 300 g uvařeného trhaného kuřecího masa, 4 lžíce olivového oleje, 60 g sýru s modrou plísní, čerstvá pažitka
Buffalo omáčka: 100 ml chilli omáčky, 100 ml grilovací omáčky, 2 lžíce másla, 1 lžíce sušené cibule, 1 lžíce sušeného česneku,
½ lžíce mleté papriky
Batáty důkladně opláchněte a po celém povrchu propí�chejte vidličkou. Dejte je na talí�ř a vložte na pět minut do mikrovlnné trouby. Pak batá-
ty zakápněte olejem, zabalte do alobalu, dejte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba čtvrt hodiny. Mezití�m připravte Buffallo
omáčku. Všechny ingredience smí�chejte v hrnci a vařte na mí�rném plamenu asi pět minut, dokud omáčka nezhoustne. Trhané kuřecí� maso
přidejte k omáčce a promí�chejte. Batáty po dopečení� rozkrojte na půl, naplňte je masem, posypejte nadrobeným plí�sňovým sýrem, pokapejte
Buffalo omáčkou a posypte nasekanou pažitkou.
12