Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12

Plněné batáty
                                                                      s Buffalo omáčkou









































                              Plněné batáty s Buffalo omáčkou

          4 střední batáty, 300 g uvařeného trhaného kuřecího masa, 4 lžíce olivového oleje, 60 g sýru s modrou plísní, čerstvá pažitka
          Buffalo omáčka: 100 ml chilli omáčky, 100 ml grilovací omáčky, 2 lžíce másla, 1 lžíce sušené cibule, 1 lžíce sušeného česneku,
                                                   ½ lžíce mleté papriky

       Batáty důkladně opláchněte a po celém povrchu propí�chejte vidličkou. Dejte je na talí�ř a vložte na pět minut do mikrovlnné trouby. Pak batá-
       ty zakápněte olejem, zabalte do alobalu, dejte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba čtvrt hodiny. Mezití�m připravte Buffallo
       omáčku. Všechny ingredience smí�chejte v hrnci a vařte na mí�rném plamenu asi pět minut, dokud omáčka nezhoustne. Trhané kuřecí� maso
       přidejte k omáčce a promí�chejte. Batáty po dopečení� rozkrojte na půl, naplňte je masem, posypejte nadrobeným plí�sňovým sýrem, pokapejte
                                         Buffalo omáčkou a posypte nasekanou pažitkou.


       12
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17