Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Zapečené brambory s česnekem
6 středních brambor, 10 stroužků česneku, čerstvý rozmarýn, čerstvý tymián, sůl a pepř, olivový olej, francouzská hořčice, kečup
Brambory důkladně opláchněte a naří�zněte na zhruba 3 mm silné plátky, ale část brambory ponechte vcelku. Pekáč vyložte pečicí�m papí�rem
a brambory do něj vložte nařezanou stranou nahoru. Osolte je, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypejte tymiánem a rozmarýnem.
Vše můžete do brambor lehce prsty zapracovat. Nakonec dejte do pekáče neoloupané stroužky česneku. Brambory pečte v troubě přede-
hřáté na 200 °C zhruba hodinu a čtvrt. Podávejte jako pří�lohu nebo samostatně napří�klad s francouzskou hořčicí� a kečupem.
Zapečené
brambory
17