Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17

Zapečené brambory s česnekem


          6 středních brambor, 10 stroužků česneku, čerstvý rozmarýn, čerstvý tymián, sůl a pepř, olivový olej, francouzská hořčice, kečup
        Brambory důkladně opláchněte a naří�zněte na zhruba 3 mm silné plátky, ale část brambory ponechte vcelku. Pekáč vyložte pečicí�m papí�rem
        a brambory do něj vložte nařezanou stranou nahoru. Osolte je, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypejte tymiánem a rozmarýnem.
        Vše můžete do brambor lehce prsty zapracovat. Nakonec dejte do pekáče neoloupané stroužky česneku. Brambory pečte v troubě přede-
              hřáté na 200 °C zhruba hodinu a čtvrt. Podávejte jako pří�lohu nebo samostatně napří�klad s francouzskou hořčicí� a kečupem.



























                                                             Zapečené
                                                             brambory


















































                                                                                                                17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22