Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19

Batátové
                                                                                        chipsy






























                                      Smažené batátové chipsy


                                4 střední batáty, ⅔ hrnku kukuřičného škrobu, sůl a pepř, olej na smažení
        Batáty oloupejte a nakrájejte je nožem nebo speciální�m vykrajovačem na plátky. Pak je dvakrát propláchněte ve studené vodě. Plátky po-
        vařte asi čtyři minuty ve vroucí� vodě a poté je vložte do ledové lázně. Kukuřičný škrob smí�chejte se stejným množství�m vody, ochuťte solí�
            a pepřem. Do těstí�čka namočte každý plátek. V hrnci rozehřejte olej. Batátové plátky smažte po několika dávkách, aby se neslepily.
                                                  Šmažte 5–7 minut dozlatova.

                                                                                                                19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24