Page 20 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 20

Lososový quiche

                                                                 Suroviny:
                                                                 Těsto: 300 g hladké mouky, 125 g másla, 100 ml vody, sůl
                                                                 Náplň:  300  g  uzeného  lososa,  jarní  cibulka,  kopr,  2  vejce,
                                                                 150 ml 30% smetany, šťáva z ½ citrónu, sůl
                                                                 Postup:
                                                                 Suroviny na těsto zpracujeme dohromady a krátce prohněteme.
                                                                 Zabalíme do fólie a uložíme alespoň na hodinu do lednice. Na
                                                                 moukou posypané pracovní ploše rozválíme těsto asi na půl
                                                                 centimetru. Těsto přeneseme do máslem vymazané koláčové
                                                                 formy a opatrně vmáčkneme do všech záhybů. Odřízneme
                                                                 přečnívající okraje, propícháme dno vidličkou, zakryjeme pečí-
                                                                 cím papírem a zasypeme fazolkami, aby se při pečení nevy-
                                                                 boulilo. Těsto pečeme při 180 °C asi 40 minut.
                                                                 Náplň: Z korpusu vysypeme fazole a odstraníme pečící papír.
                                                                 Uzeného lososa nakrájíme na centimetrové kostičky, jarní ci-
                                                                 bulku na tenké plátky a obojí nasypeme na dno koláče. Přidáme
                                                                 nasekaný kopr a zalijeme směsí rozšlehaných vajec, smetany
                                                                 a citronové šťávy se špetkou soli. Pečeme při 180 °C dalších
                                                                 30 minut. Koláč vyjmeme z trouby hned jakmile přestane být
                                                                 prostředek tekutý.









































                                                                                      Lososový
                                                                                      quiche


















       20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25