Page 20 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 20
Lososový quiche
Suroviny:
Těsto: 300 g hladké mouky, 125 g másla, 100 ml vody, sůl
Náplň: 300 g uzeného lososa, jarní cibulka, kopr, 2 vejce,
150 ml 30% smetany, šťáva z ½ citrónu, sůl
Postup:
Suroviny na těsto zpracujeme dohromady a krátce prohněteme.
Zabalíme do fólie a uložíme alespoň na hodinu do lednice. Na
moukou posypané pracovní ploše rozválíme těsto asi na půl
centimetru. Těsto přeneseme do máslem vymazané koláčové
formy a opatrně vmáčkneme do všech záhybů. Odřízneme
přečnívající okraje, propícháme dno vidličkou, zakryjeme pečí-
cím papírem a zasypeme fazolkami, aby se při pečení nevy-
boulilo. Těsto pečeme při 180 °C asi 40 minut.
Náplň: Z korpusu vysypeme fazole a odstraníme pečící papír.
Uzeného lososa nakrájíme na centimetrové kostičky, jarní ci-
bulku na tenké plátky a obojí nasypeme na dno koláče. Přidáme
nasekaný kopr a zalijeme směsí rozšlehaných vajec, smetany
a citronové šťávy se špetkou soli. Pečeme při 180 °C dalších
30 minut. Koláč vyjmeme z trouby hned jakmile přestane být
prostředek tekutý.
Lososový
quiche
20