Page 19 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 19

Ravioly plněné
                                                                                         lososem


















                                                               Ravioly plněné lososem a špenátem
                                                               Suroviny:
                                                               200 g hladké mouky, sůl dle potřeby, 2 vejce, lžička olivového oleje,
                                                               120 g čerstvého lososa, 100 g pórku, 1 lžíce másla, 100 ml 30% sme-
                                                               tany, svazek čerstvého špenátu, 3 stroužky česneku, 30 g parmazánu

                                                               Postup:
                                                               Mouku osolíme, rozklepneme do ní vejce, zakápneme olivovým ole-
                                                               jem a vypracujeme pevné, vláčné těsto. Necháme chvíli odpočinout
                                                               a připravíme si náplň. Z lososa odstraníme kůži a nakrájíme ho na malé
                                                               kousky. Pórek nakrájíme najemno. Na másle zpěníme pórek, přidáme
                                                               lososa, zlehka orestujeme a zalijeme smetanou. Přidáme špenát, osolíme
                                                               a vaříme 3 – 5 minut do zhoustnutí a pak necháme zchladnout. Těs-
                                                               to vyválíme na plát silný asi 2 mm. Tvořítkem vykrájíme kolečka, do
                                                               středu naneseme lososovou směs, okraje potřeme vodou, přehneme
                                                               a přimáčkneme. Pokud nemáme tvořítko, okraje k sobě přimáčkneme
                                                               vidličkou. Vaříme v osolené vodě 7 – 8 minut. Podáváme s čerstvým
                                                               špenátem orestovaným společně s česnekem na olivovém oleji. Na talíři
               Palačinky                                       ještě zakápneme olivovým olejem a na závěr posypeme strouhaným par-
               s lososem                                       mazánem.



                                                               Palačinky s lososem

                                                               Suroviny:
                                                               500 ml mléka, špetka soli, 4 vejce, 300 g hladké mouky, olej, 1 svazek
                                                               pažitky, 400 g uzeného lososa, zakysaná smetana na ozdobu, citrón

                                                               Postup:
                                                               Mléko osolíme, přidáme vejce a metličkou vše rozšleháme. Postupně
                                                               přidáváme mouku a připravíme hladké těstíčko, které necháme asi
                                                               20 minut odstát. Pánev vytřeme olejem, rozpálíme, nalijeme na ni těs-
                                                               to v tenké vrstvě a palačinku opečeme po obou stranách dozlatova.
                                                               Takto připravíme palačinky z celého množství těsta. Palačinky plníme
                                                               lososem, zakápneme citrónem. Na ozdobu přidáme zakysanou smetanu
                                                               a posypeme pažitkou.

                                                                                                                19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24