Page 19 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 19
Ravioly plněné
lososem
Ravioly plněné lososem a špenátem
Suroviny:
200 g hladké mouky, sůl dle potřeby, 2 vejce, lžička olivového oleje,
120 g čerstvého lososa, 100 g pórku, 1 lžíce másla, 100 ml 30% sme-
tany, svazek čerstvého špenátu, 3 stroužky česneku, 30 g parmazánu
Postup:
Mouku osolíme, rozklepneme do ní vejce, zakápneme olivovým ole-
jem a vypracujeme pevné, vláčné těsto. Necháme chvíli odpočinout
a připravíme si náplň. Z lososa odstraníme kůži a nakrájíme ho na malé
kousky. Pórek nakrájíme najemno. Na másle zpěníme pórek, přidáme
lososa, zlehka orestujeme a zalijeme smetanou. Přidáme špenát, osolíme
a vaříme 3 – 5 minut do zhoustnutí a pak necháme zchladnout. Těs-
to vyválíme na plát silný asi 2 mm. Tvořítkem vykrájíme kolečka, do
středu naneseme lososovou směs, okraje potřeme vodou, přehneme
a přimáčkneme. Pokud nemáme tvořítko, okraje k sobě přimáčkneme
vidličkou. Vaříme v osolené vodě 7 – 8 minut. Podáváme s čerstvým
špenátem orestovaným společně s česnekem na olivovém oleji. Na talíři
Palačinky ještě zakápneme olivovým olejem a na závěr posypeme strouhaným par-
s lososem mazánem.
Palačinky s lososem
Suroviny:
500 ml mléka, špetka soli, 4 vejce, 300 g hladké mouky, olej, 1 svazek
pažitky, 400 g uzeného lososa, zakysaná smetana na ozdobu, citrón
Postup:
Mléko osolíme, přidáme vejce a metličkou vše rozšleháme. Postupně
přidáváme mouku a připravíme hladké těstíčko, které necháme asi
20 minut odstát. Pánev vytřeme olejem, rozpálíme, nalijeme na ni těs-
to v tenké vrstvě a palačinku opečeme po obou stranách dozlatova.
Takto připravíme palačinky z celého množství těsta. Palačinky plníme
lososem, zakápneme citrónem. Na ozdobu přidáme zakysanou smetanu
a posypeme pažitkou.
19