Page 17 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 17
Lososový tatarák s avokádem
Suroviny:
200 g lososa, 1 šalotka, 1 chilli paprička,
2 rajčata, 1 lžička wasabi, 1 lžíce japonské
sójové omáčky, 1 lžička cukru, 1 avokádo,
2 lžíce zakysané smetany, 1 lžička limet-
kové šťávy, ½ červené cibule, sůl a pepř
Postup:
Lososa nakrájejte nadrobno, smíchejte s po-
krájenou zelenou cibulkou, pokrájenou čer-
venou cibulí, wasabi, sójovou omáčkou Lososový tatarák
a chilli omáčkou. Avokádo nakrájejte na malé s avokádem
kousky a smíchejte s nasekanou šalotkou,
citronovou šťávou, chilli, koriandrem, solí
a pepřem. Vrstvěte pomocí tvořítka na vy-
krojené toasty.
Wrap s lososem
Suroviny:
plátky uzeného lososa
tortilly
pomazánkové máslo
avokádo
½ citrónu
listy salátu
Postup:
Tortillu opečeme z obou stran
na sucho na pánvi. Necháme
ji vychladnout a namažeme ji
pomazánkovým máslem. Pokla-
deme listy salátu, lososem a avo-
kádem pokrájeným na plátky.
Wrap Vše zakápneme citrónem, oso-
s lososem líme a opepříme. Tortillu zaba-
líme a můžeme pokrájet na tři
stejné části.
Cuketové rolky s lososem
Suroviny:
1 cuketa, 200 g plátků uzeného lososa, kopr, 1 červená Cuketové rolky
kapie, 1 chilli paprička, 100 g pomazánkového másla s lososem
Postup:
Červenou kapii ogrilujeme do zlato-hněda a vložíme do
mikrotenového sáčku asi na 5 minut. Pak paprikovou
slupku snadno sloupneme. Oloupanou papriku zbavíme
jadérek a jemně nasekáme. Chilli papričku očistíme
a nasekáme nadrobno. Pomazánkové máslo prošleháme
v míse s upečenou kapií a chilli papričkou do hlad-
ké konzistence. Náplň podle chuti osolíme a necháme
v chladu odležet. Plátky uzeného lososa nakrájíme na
stejně dlouhé a širší proužky, které potřeme náplní
a srolujeme. Omytou cuketu nakrájíme na tenké plát-
ky, potřeme olejem a na grilu z obou stran opečeme.
Každou lososovou naplněnou rolku zavineme do plát-
ku ogrilované cukety a ozdobíme koprem. Plněné rolky
s lososem a cuketou podáváme jako chuťovku nebo
malý předkrm s pečenou bagetou.
17