Page 33 - Magazín JIP Potraviny
P. 33
Americké
lívance
Nadýchané americké lívance
se slaninou
Suroviny:
130 g hladké mouky, 150 ml mléka, 1 vejce, 10 plátků slaniny,
2 lžičky prášku do pečiva, máslo
Postup:
Plátky slaniny vyskládejte na pečicí papír a dejte do trouby vyhřáté
na 180 °C na 15 až 20 minut opéct dokřupava. Mezitím si oddělte
žloutek od bílku, z bílku vyšlehejte sníh. Mléko rozšlehejte se žlout-
kem. Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte
do mléka se žloutkem, dokud nevznikne hladké těsto. Poté opatrně
vmíchejte vyšlehaný sníh. Na pánvi si rozehřejte trochu másla
a lívance smažte z každé strany 1 až 2 minuty.
Podávejte je s opečenou slaninou, případně s volským okem.
Vafle se slaninou
a javorovým sirupem
Suroviny:
270 g hladké mouky, 2 vejce, 350 ml mléka, 1 prášek do pečiva,
2 lžíce cukru, 80 g rozpuštěného másla, špetka soli, 10 plátků
slaniny, javorový sirup
Postup:
V troubě předehřáté na 180 °C na plechu vyloženém pečicím
papírem opečte na 15 až 20 minut plátky slaniny dokřupava.
Smíchejte mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva. V jiné míse vyšle-
hejte vajíčka s teplým mlékem a máslem, nalijte do moučné smě-
si a smíchejte v hladké těsto. To pak nalijte do máslem či olejem
Vafle vymazaného a rozpáleného vaflovače, uzavřete a pečte dozlatova.
Podávejte teplé se slaninou a javorovým sirupem.
se slaninou
33