Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29
Vepřová žebírka v BBQ omáčce
Suroviny:
2 kg vepřových žeber, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce třti-
nového cukru, 2 lžíce soli, 3 lžíce chilli koření, lžíce mleté
uzené papriky, lžíce čerstvě mletého pepře, lžíce kmínu
BBQ omáčka: Postup najdete na str. 31.
Postup:
Předehřejte troubu na 160 °C. Smíchejte cukr, sůl, pepř, kmín,
mletou papriku a chilli koření. Žebra okořeňte připravenou
směsí a položte masem dolů na alobal a zabalte. V předehřáté
troubě pečte doměkka asi dvě hodiny, poté vyjměte.
Mezitím si připravte BBQ omáčku (dle postupu na str. 31). Částí
omáčky potřete žebírka ze všech stran a nezabalená je pečte
při 180 °C dalších zhruba 20 minut. Podávejte se zbylou BBQ
omáčkou.
Vepřová
žebírka
29