Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29

Vepřová žebírka v BBQ omáčce

                                                                 Suroviny:
                                                                 2 kg vepřových žeber, 2 lžíce krupicového cukru, 2 lžíce třti-
                                                                 nového cukru, 2 lžíce soli, 3 lžíce chilli koření, lžíce mleté
                                                                 uzené papriky, lžíce čerstvě mletého pepře, lžíce kmínu
                                                                 BBQ omáčka: Postup najdete na str. 31.

                                                                 Postup:
                                                                 Předehřejte troubu na 160 °C. Smíchejte cukr, sůl, pepř, kmín,
                                                                 mletou  papriku  a  chilli  koření.  Žebra  okořeňte  připravenou
                                                                 směsí a položte masem dolů na alobal a zabalte. V předehřáté
                                                                 troubě pečte doměkka asi dvě hodiny, poté vyjměte.
                                                                 Mezitím si připravte BBQ omáčku (dle postupu na str. 31). Částí
                                                                 omáčky potřete žebírka ze všech stran a nezabalená je pečte
                                                                 při 180 °C dalších zhruba 20 minut. Podávejte se zbylou BBQ
                                                                 omáčkou.

















                                                                                              Vepřová
                                                                                              žebírka

















































                                                                                                                29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34