Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
Americký
burger
Americký burger
Suroviny:
750 g vyzrálého mletého hovězího (nejlépe předního), 4 ks bulek
na hamburger, 1 červená cibule, 2 rajčata, salát, plátkový sýr, 2 lžíce
worcestrové omáčky, hořčice, kečup, sůl, pepř, olej, pálivá paprička
a slanina dle chuti
Postup:
Maso důkladně promíchejte s pepřem, solí, worcestrovou omáčkou
a jednou lžící hořčice. Rozdělte ho na 4 stejně velké díly a dlaněmi vyt-
varujte vyšší karbanátky. Ty opečte na grilu nebo pánvi, zhruba 6 minut
z každé strany. Během poslední minuty pečení položte na karbanátky
plátky sýra a nechte je roztéct. Bulky taktéž chvíli opečte na grilu či pán-
vi, poté na ně položte plátek salátu, maso se sýrem a dle chuti kolečka
cibule, rajčete, lžičku kečupu a hořčice, případně pálivé papričky či leh-
ce opečenou slaninu a přiklopte vrchním dílem bulky. Podávat můžete
s hranolky nebo s americkým bramborem.
Smažené cibulové kroužky
Cibulové
kroužky Suroviny:
3 velké cibule, 130 g hladké mouky, 70 g kukuřičného škrobu,
200 g strouhanky, 1 šálek studené perlivé vody, 1 lžíce prášku do peči-
va, sůl, pepř, olej na smažení
Postup:
Cibule nakrájejte na zhruba 1 cm silná kolečka a rozdělte je na jednot-
livé kroužky. Smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, sůl
a pepř a kroužky ze všech stran v této směsi obalte. Kroužky vyjměte
a do moučné směsi přidejte perlivou vodu a dobře rozmíchejte v jemnou
kašičku. Do další misky si připravte strouhanku a rozpalte si pánev s ole-
jem. Cibulové kroužky nyní ještě obalte v připravené kašičce a nakonec
ve strouhance. Poté zprudka osmažte dozlatova.
Hotové kroužky dle chuti dosolte a můžete podávat s různými druhy
dipů.
27