Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27

Americký
                                                                                            burger
































                                                               Americký burger

                                                               Suroviny:
                                                               750 g vyzrálého mletého hovězího (nejlépe předního), 4 ks bulek
                                                               na hamburger, 1 červená cibule, 2 rajčata, salát, plátkový sýr, 2 lžíce
                                                               worcestrové omáčky, hořčice, kečup, sůl, pepř, olej, pálivá paprička
                                                               a slanina dle chuti
                                                               Postup:
                                                               Maso důkladně promíchejte s pepřem, solí, worcestrovou omáčkou
                                                               a jednou lžící hořčice. Rozdělte ho na 4 stejně velké díly a dlaněmi vyt-
                                                               varujte vyšší karbanátky. Ty opečte na grilu nebo pánvi, zhruba 6 minut
                                                               z každé strany. Během poslední minuty pečení položte na karbanátky
                                                               plátky sýra a nechte je roztéct. Bulky taktéž chvíli opečte na grilu či pán-
                                                               vi, poté na ně položte plátek salátu, maso se sýrem a dle chuti kolečka
                                                               cibule, rajčete, lžičku kečupu a hořčice, případně pálivé papričky či leh-
                                                               ce opečenou slaninu a přiklopte vrchním dílem bulky. Podávat můžete
                                                               s hranolky nebo s americkým bramborem.



                                                               Smažené cibulové kroužky
                                             Cibulové
                                             kroužky           Suroviny:
                                                               3 velké cibule, 130 g hladké mouky, 70 g kukuřičného škrobu,
                                                               200 g strouhanky, 1 šálek studené perlivé vody, 1 lžíce prášku do peči-
                                                               va, sůl, pepř, olej na smažení
                                                               Postup:
                                                               Cibule nakrájejte na zhruba 1 cm silná kolečka a rozdělte je na jednot-
                                                               livé kroužky. Smíchejte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, sůl
                                                               a pepř a kroužky ze všech stran v této směsi obalte. Kroužky vyjměte
                                                               a do moučné směsi přidejte perlivou vodu a dobře rozmíchejte v jemnou
                                                               kašičku. Do další misky si připravte strouhanku a rozpalte si pánev s ole-
                                                               jem. Cibulové kroužky nyní ještě obalte v připravené kašičce a nakonec
                                                               ve strouhance. Poté zprudka osmažte dozlatova.
                                                               Hotové kroužky dle chuti dosolte a můžete podávat s různými druhy
                                                               dipů.
                                                                                                                27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32