Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30
Makaróny
se sýrem
Mac and Cheese – makaróny se sýrem
Suroviny:
300 g těstovin typu makaróny, 30 g másla, 30 g mouky, 300 ml mléka,
250 g nastrouhaného sýru čedar, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
Těstoviny uvařte, slijte a přidejte do nich trochu másla, aby se neslepily.
Troubu si předehřejte na 180 ºC. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte do něho
mouku a promíchávejte, dokud nevznikne jíška. Do jíšky přidejte mléko,
přiveďte k varu a poté na mírném ohni povařte 10 až 15 minut do zhoust-
nutí, přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Omáčku odstavte ze sporáku
a přidejte do ní nastrouhaný čedar a míchejte, dokud se nerozpustí.
Těstoviny přidejte do sýrové omáčky a promíchejte. Těstoviny s omáčkou
pak přelijte do zapékací mísy, posypte trochou čedaru a v troubě zapečte
dozlatova asi 25 až 30 minut.
30