Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

Makaróny
                                                                                         se sýrem














































                                                        Mac and Cheese – makaróny se sýrem

                                                        Suroviny:
                                                        300 g těstovin typu makaróny, 30 g másla, 30 g mouky, 300 ml mléka,
                                                        250 g nastrouhaného sýru čedar, sůl, pepř, muškátový oříšek
                                                        Postup:
                                                        Těstoviny uvařte, slijte a přidejte do nich trochu másla, aby se neslepily.
                                                        Troubu si předehřejte na 180 ºC. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte do něho
                                                        mouku a promíchávejte, dokud nevznikne jíška. Do jíšky přidejte mléko,
                                                        přiveďte k varu a poté na mírném ohni povařte 10 až 15 minut do zhoust-
                                                        nutí, přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Omáčku odstavte ze sporáku
                                                        a přidejte do ní nastrouhaný čedar a míchejte, dokud se nerozpustí.
                                                        Těstoviny přidejte do sýrové omáčky a promíchejte. Těstoviny s omáčkou
                                                        pak přelijte do zapékací mísy, posypte trochou čedaru a v troubě zapečte
                                                        dozlatova asi 25 až 30 minut.
       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35