Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28
Kuřecí
křidélka
Kuřecí křidélka v BBQ omáčce
Suroviny:
1 kg kuřecích křídel, 30 ml oleje, půl lžíce soli, 1 lžíce sušeného česne-
ku, 1 lžíce mleté papriky, lžička pepře, 2 lžíce medu
BBQ omáčka: Postup najdete na str. 31.
Corn dog
Postup:
Předehřejte troubu na 220 ºC. Smíchejte olej, sůl, sušený česnek, mletou
papriku a pepř. Kuřecí křídla dejte do mísy, přelijte je připravenou koře-
nicí směsí a dobře promíchejte. Poté je rozmístěte rovnoměrně na plech
a dejte do trouby na zhruba 40 minut. Mezitím si připravte BBQ omáčku
(dle strany 31). Křidélka vyndejte z trouby, potřete je připravenou BBQ
omáčkou, ke které můžete přidat trochu medu, a znovu vložte do trouby
na 10 až 15 minut.
Corn dog
Suroviny:
10 ks párků dle chuti, 120 g kukuřičné mouky, 120 g hladké mouky,
180 ml mléka, 2 vejce, 1,5 lžíce prášku do pečiva, půl lžíce jedlé sody,
1 lžíce cukru, půl lžíce soli, špetka muškátového oříšku
Postup:
Smíchejte kukuřičnou a hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu,
cukr, sůl a muškátový oříšek. V druhé míse vyšlehejte mléko s vajíčky,
smíchejte se suchými ingrediencemi a vytvořte těstíčko. Párky napích-
něte na špejle, obalte je v troše mouky a poté celé ponořte do těstíčka tak,
aby na nich ulpělo dostatečné množství. Ihned je smažte v rozpáleném
oleji dozlatova. Podávejte s kečupem a hořčicí.
28