Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28

Kuřecí
                                                                             křidélka

























       Kuřecí křidélka v BBQ omáčce

       Suroviny:
       1 kg kuřecích křídel, 30 ml oleje, půl lžíce soli, 1 lžíce sušeného česne-
       ku, 1 lžíce mleté papriky, lžička pepře, 2 lžíce medu
       BBQ omáčka: Postup najdete na str. 31.
                                                                                        Corn dog
       Postup:
       Předehřejte troubu na 220 ºC. Smíchejte olej, sůl, sušený česnek, mletou
       papriku a pepř. Kuřecí křídla dejte do mísy, přelijte je připravenou koře-
       nicí směsí a dobře promíchejte. Poté je rozmístěte rovnoměrně na plech
       a dejte do trouby na zhruba 40 minut. Mezitím si připravte BBQ omáčku
       (dle strany 31). Křidélka vyndejte z trouby, potřete je připravenou BBQ
       omáčkou, ke které můžete přidat trochu medu, a znovu vložte do trouby
       na 10 až 15 minut.


       Corn dog

       Suroviny:
       10 ks párků dle chuti, 120 g kukuřičné mouky, 120 g hladké mouky,
       180 ml mléka, 2 vejce, 1,5 lžíce prášku do pečiva, půl lžíce jedlé sody,
       1 lžíce cukru, půl lžíce soli, špetka muškátového oříšku

       Postup:
       Smíchejte kukuřičnou a hladkou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu,
       cukr, sůl a muškátový oříšek. V druhé míse vyšlehejte mléko s vajíčky,
       smíchejte se suchými ingrediencemi a vytvořte těstíčko. Párky napích-
       něte na špejle, obalte je v troše mouky a poté celé ponořte do těstíčka tak,
       aby na nich ulpělo dostatečné množství. Ihned je smažte v rozpáleném
       oleji dozlatova. Podávejte s kečupem a hořčicí.

       28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33