Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31

Kuřecí
                                                                 křídla














                                                               Smažená kuřecí křídla

                                                               Suroviny:
                                       BBQ                     1 kg kuřecích křídel, 140 g hladké mouky, 1 vejce, hrnek mléka, lžička
                                       omáčka                  soli, lžička mletého chilli, půl lžičky pepře, lžička sušeného sušeného
                                                               česneku, lžička mleté papriky, lžička sušené cibule, lžička koření dle
                                                               chuti (bazalka, tymián, oregano)

                                                               Postup:
                                                               Všechno koření smíchejte a kuřecí křidélka okořeňte. Zbytek koření
                                                               smíchejte s moukou, ve vedlejší míse vyšlehejte vajíčko  s mlékem.
                                                               Křidélka pak obalte v kořeněné mouce, ve vyšlehaném vajíčku s mlékem
                                                               a nakonec znovu v mouce. V oleji smažte zhruba 10 minut z jedné strany
                                                               a 5 minut z druhé. Po vyjmutí nechte přebytečný olej okapat na utěrce
                                                               a křidélka podávejte ještě teplá s kečupem, hořčicí nebo jinými druhy
                                                               dipů dle chuti.


                                                               BBQ omáčka


                                                               Suroviny:
                                                               3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, šálek kečupu,
                                                               60 ml vody, 60 ml jablečného octa, 2 polévkové lžíce mleté papriky,
                                                               1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce mleté uzené papriky, 1 lžíce mletého
                                                               chilli, 1 lžíce kajenského pepře

                                                               Postup:
                                                               Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na drobné kousky nakrájenou cibuli
                                                               a česnek a restujte zhruba dvě minuty. Poté přidejte ostatní ingredience
                                                               a přiveďte k varu. Stáhněte teplotu a nechte mírně vařit, dokud omáčka
                                                               nezhoustne. Pro jemnější konzistenci můžete omáčku rozmixovat. BBQ
                                                               omáčku využijte na grilování, do hamburgerů nebo jako dip na cibulové
                                                               kroužky.

                                                                                                                31
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36